IKEA SKINANDE wordt soms wel/niet warm [i42 + iF0]

Smits360

 • #1
Hoi,

Ik heb op dit forum gelezen hoe goed iemand anders hier geholpen is met zijn/haar vaatwasser, en hoop op een soortgelijk resultaat met mijn probleem :)
Ik heb een IKEA SKINANDE vaatwasser die soms wel, maar steeds vaker niet warm wordt. Ik heb eco aan/uit, snelprogramma, auto programma allemaal getest en het resultaat is bij elk programma hetzelfde: soms wordt ie warm, maar meestal niet.

Met warm worden bedoel ik dat het water daadwerkelijk warm wordt en dat de vaat na het draaien van het programma schoon en droog uit de vaatwasser komt. Dit doet vermoeden dat het verwarmingselement niet kapot is (hij verwarmt soms immers wel), maar dat er een ander probleem is.

Zonder in een programma te staan heb ik toetsen 1 en 3 ingedrukt. Toestel schakelt in en lampjes 1 2 en 3 gaan branden.
Na 1x en 2x drukken op de eerste toets krijg ik foutcode ,43 en ,F0 (waarbij de comma meer een soort klein streepje is) - zie foto's.

Het artikelnummer is 002.797.71, wat volgens de IKEA klantenservice een Electrolux is. Ze hebben ze me het Electrolux servicenummer gegeven, maar verder konden ze me inhoudelijk niet helpen. Voordat ik een afspraak met een dure monteur maak, zou ik het zelf graag willen proberen. Kan iemand me helpen?

Bedankt!

IMG_5187.jpeg IMG_5188.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Niveausensor en kanaal daar naar toe reinigen , waarschijnlijk is hier een update voor maar reinigen helpt ook.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
  Waarderingen: Smits360

  Smits360

  • #3
  Wow, dat was snel! En gelijk al richting een oplossing, wat mooi!
  Maar waar vind ik de niveau sensor en het kanaal daar naartoe? Voorkant, onderin, achter waar nu de sierplint zit?
  En is het een gokje, of weet je zeker dat dit het is? Nogmaals dank!
   

  Smits360

  • #4
  Hebben we het hier over? Ziet er makkelijk uit.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Dat stond in de link naar een topic op klusidee zelf maar is door een moderator verwijdert.
   

  Smits360

  • #6
  Ik heb op het forum gezocht, maar niet gevonden. Kun je misschien de topic naam geven waar ik het op kan vinden?

  Bij mijn vaatwasser lijkt er geen opening voor sensoren aan de voorkant te zitten. Klopt het dat ie eruit moet en dat ik aan de achterkant moet zijn?
   

  Smits360

  • #7
  Ik heb deze gevonden en gelezen, dit lijkt heel relevant: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/aeg-vaatwasser-verwarmt-niet-meer.132191/#post-798874 van 24-01-2021.

  Ook ik heb de filteronderdelen eruit gehaald, alles schoongemaakt en foto's gemaakt. Waar van onderstaande foto hebben we het precies over? Ik heb met een heel klein staafborsteltje en kokend water het pijpje in (4) schoongemaakt, waar wat grijze drek uit kwam.

  Heb daarna het snelprogramma gedraaid en deze wordt nu loeiheet. Kan nog toeval zijn dus moet vaker testen, maar wil intussen graag zeker weten of ik in de goede richting zit.

  Onderdeel 4055346060 (van dat andere topic) van AEG is volgens de AEG website compatibel met mijn vaatwasser, maar ik hoe zou ik dat onderdeel evt. installeren? Vaatwasser eruit, rechter zijkant kap eraf en dan ergens klussen?

  @S.oldeerbout
  @Bademutze

  Bedankt alvast!

  IMG_5282.jpeg


  IMG_5283.jpeg IMG_5284.jpeg IMG_5280.jpeg
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #8
  Gat 4 komt uit op de niveausensor , dit kanaal is verstopt en de sensor zelf ook.
  Inderdaad 4055346060 maar reinigen werk t ook weer voor een paar jaar....
   

  Smits360

  • #9
  Weer bedankt! Een paar vragen nog:

  - Moet ik het onderdeel verwijderen om goed schoon te maken, of is wat ik eerder deed (staafborsteltje + heet water) voldoende om het kanaal en de sensor zelf te reinigen?

  - Klopt het dat er onderin de filterbak altijd een heel klein beetje water blijft staan? Zeg maar ter hoogte van element (2) op de foto, +/- 1 cm.

  - Net succesvol een snelprogramma gedraaid, met warm water. De foutcodes worden nog steeds getoond; klopt dat? Of moet ik die eerst resetten?

  - Ik draai op dit moment weer een programma om te testen of het nu goed gaat, dit keer op AUTO. Als ik zo 3x op rij, met schchillende programma's warm water heb, denk ik dat het weer even goed zit.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #10
  Dat water klopt wel bij punt twee , foutcode moet je resetten dan kies toets twee i.p.v één als je in het menu komt dan is alles gewist.
  Normaal haal je de sensor los om hem en de ingang te reinigen , misschien heb je geluk.
  Als je de sensor zou bestellen krijg je er plastic onderdeel bij de zogenaamde luchtkamer welke je moet plaatsen voor het gat zodat er alleen lucht doorgaat.
   
  • Like
  Waarderingen: Smits360

  Smits360

  • #11
  Resetten gelukt. NU een keer of 7 gedraaid op verschillende programma's, allemaal zonder problemen en zonder nieuwe foutcodes. En dat zonder hem open te hebben gehad, heb dus alleen grijze drek uit buisje (nr 4 op de foto) gehaald.

  Mocht het in de toekomst nog een keer optreden, dan zou de volgende stap zijn om alsnog het onderdeel te verwijderen en schoon te maken, en daarna evt het onderdeel te vervangen. Oftewel: deze vaatwasser kan nog even door zo :)

  Dank @S.oldeerbout
   
  • Like
  Waarderingen: S.oldeerbout

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu