IKEA Renlig DW45 lekt water door de deur

Kromhout

  • #1
Beste klussers,

Ik ben nieuw op het forum en heb m.b.t. mijn vaatwasser al redelijk wat onderwerpen op het forum gelezen omtrent het probleem waarmee ik zit, namelijk: mijn vaatwasser stroomt over.

Het betreft een IKEA Renlig DW45 (kleine variant van de DW60). Het probleem is, dat wanneer ik een programma start, de bodem van de vaatwasser zo vol komt te staan met water, dat deze door de hoeken van de deur gaat lekken. Ik heb alles schoongemaakt, onder de vaatwasser de pomp losgemaakt om te kijken of er geen glas o.i.d. in zat, maar dit is allemaal niet het geval. Ik heb opgemerkt dat wanneer ik een programma start, de pomp wel gewoon draait, deze is dus niet kapot. Dus wanneer ik het programma stop voordat de vaatwasser begint te spoelen, is de onderkant helemaal leeggepompt.

Ik heb wat gelezen dat het met de waterhoogte meting te maken kan hebben? Maar dat kan ik niet goed terugvinden? Of kan dit te maken hebben met slechte rubbers?

Ik heb even een foto bijgevoegd om te laten zien hoe hoog het water staat als ik de deur opentrek zodra die begint te lekker door de deur.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Groet Martijn

ac890d05-9d88-4f6b-ae6a-99d290ee7f18.jpg


c76892a1-ac64-4bd9-8645-0ad6358568e8.jpg
 

Michielvv

  • #2
Ik heb zoiets ooit met een Ikea vaatwasser gehad, dat is toen onder garantie verholpen. Ze hebben toen kunststof kapje over de sensor (onder het filter) geplaatst volgens mij. (misschien ook sensor vervangen, maar dat weet ik niet zeker meer)
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Dit is een ikea by aeg. Idd niveaumeting niet goed. Even volledige typesticker uploaden. Zijn 2 verschillense drukssensoren. Ook 2 verschillende problemen.
 

Kromhout

  • #4
Dank voor de reacties. Op dit moment blijft de pomp ook doorpompen, terwijl er geen programma loopt en er geen water in staat. Komt dit ook door een verkeerde niveaumeting?

Zie hieronder de sticker.

WhatsApp Image 2022-10-16 at 5.12.00 PM.jpeg


Op een ander forum lees ik dit:
"In de machine zit een drukschakelaar, hier zit een rubber slangetje aan, blaas die eens door.
Dit is voor de waterhoogtemeting."

Er zitten alleen geen afbeeldingen bij, kan dit een oplossing zijn? En hoe ziet de drukschakelaar eruit.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Door het overlopen is er water op de bodemplaat gekomen. Vandaar dat hij doorpompt, dit is zijn lekbeveiliging. Dit water moet worden opgedaan met handdoeken

Deze heeft idd een analoge druksensor en de leiding vanaf zeefhuis tot aan drukregelaar moet gedemonteerd en goed schoongemaakt, ook het deel aan de zijkant waar de druksensor op zit bevestigd.

Uitbouwen, plint voor verwijderen, rechterzijkant verwijderen. Alles demonteren en schoonmaken met heet water (niet met perslucht) de drukschakelaar zelf mag niet nat worden. Als alles schoon is, terug zetten en opnieuw proberen.

Screenshot_20221016-231546_Chrome.jpg


Screenshot_20221016-231600_Chrome.jpg


Screenshot_20221016-231948_Chrome.jpg
 

Kromhout

  • #6
Heel fijn, dank voor de uitleg! Ik ga jouw stappen z.s.m doorlopen. Zoals ik het lees hoef ik dus voor nu geen onderdelen te vervangen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Eerst dit maar eens proberen.
 
  • Like
Waarderingen: Kromhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu