Ikea Hogklassig 3-fase (1N)

Tweek

  • #1
Ik heb een Ikea hogklassig inductiekookplaat die ik op drie fase aansluiting wil aansluiten. Maar als ik op het etiket kijk zou ik twee keer een nul moeten hebben. Die heb ik dus niet in m’n keuken. Ik heb namelijk 3x een fase en 1x een nul. Dan zou ik dus het eerste plaatje moeten gebruiken, maar daar staat dan weer geen NL bij.

502AAA4C-8252-44D3-8516-9C312220BE5D.jpeg


de perilex WCD heeft links boven een blauwe N, en dan met de klok mee: L1, L2 en L3. Midden aarde. Nu wil ik dus de stekker zo verbinden dat de L1 op pin 1 van de kookplaat zit, de L2 op pin 2 en de pinnen 4 en 5 doorverbinden en daar de blauwe N draad op doen. En de aarde natuurlijk aansluiten. Is dit legaal voor NL?

tussen de aarde en de L1, L2 en L3 zou ik dan 230 moeten meten. Tussen de L1 en L2 400V right?
 

dennistd

  • #2
Je moet die eerste hebben, waarbij je van de drie fasen er dus maar twee aansluit. De N is daarbij aangesloten op 4 en 5 (dmv het brugje) en vaak is er ook nog een 3 waar je de ongebruikte fase aan vast kunt maken. De kookplaat gebruikt zelf maar twee van de drie fasen.

De enige reden dat er NL op de rechter staat is omdat Nederland het enige land is met een kookgroep-constructie. Met de standaard Nederlandse automaten van 16A op één fase werkt de middelste aansluiting namelijk niet: die levert te weinig vermogen.
 

ABCDE

  • #3
Eerste plaatje. Dat er geen NL bij staat maakt niet uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu