Identificeren vloer & hoe te verwijderen

Eigenwijzer

 • #1
Ik ben bezig met het voorbereiden van mijn huis om vloerverwarming in te frezen. Nu heb ik het probleem dat er nog iets van een gietvloer op de cementdekvloer lijkt te zitten. Het is slechts 1 tot 2mm dik, redelijk hard en zit goed vast aan de cementdekvloer... Het is nauwelijks weg te krabben/schrapen. De vorige bewoner heeft al lange tijd niets aan de woning gedaan. Het zit er al minimaal 15 jaar, maar het dubbele zou me ook niets verbazen.

Heeft iemand enig idee wat voor vloer het is? En nog belangrijker, Ik dit er het beste vanaf krijg?

PXL_20220523_150056430.jpg

Boven en onder de vloer, in het midden nog een strook cement waar voorheen een muurtje heeft gezeten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • robdeb

  • #2
  Op de foto kan ik niet goed zien of het een glad oppervlak betreft, maar dit lijkt gewoon een grindvloer? Al is 1 a 2mm dan wel erg dun. Zou wel bij die tijd passen. Zo’n vloer verwijderen is niet eenvoudig. Als je toch gaat frezen kan dat toch prima hier doorheen?
   

  Eigenwijzer

  • #3
  Het is niet glad maar wel relatief vlak. Ik denk niet dat het een grindvloer is. 2mm is ook meer de uitzondering, Over het algemeen ligt de dikte meer rond de 1mm.

  Het frezen kan er wel doorheen, maar op de stroken die over blijven moet wel cement en anhydriet gaan hechten, en ik denk niet dat dat op deze kunststof vloer gaat gebeuren.

  PXL_20220526_110821241.jpg

  Dit is het enige plekje waar de vloer een beetje los leek te zitten, met pijn en moeite is het gelukt om dit er met een afsteek mes van af te halen. We hebben geprobeerd het te stomen, te beitelen, en we zijn er met een stevige vloerschraper op los gegaan. Allen zonder significant resultaat.

  Ik denk nu aan het huren van een vloerstripper. Iemand die daar ervaring mee heeft/weet of dat gaat lukken/weet hoe zwaar die moet zijn?
   

  Kareltje333

  • #4
  Hou eens een stukje van die vloer in de vlam en kijk of het smelt/brandt/stinkt/rookt, dan weet je of er kunststof in zit.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Het lijkt op een met vlokken ingestrooide troffelvloer.
  Dat is een 2 componenten kunstof met gekleurde vlokken.
  Daar kunnen ze toch zo doorheen frezen.
  Als je die op wilt ruwen, dan gaat dat met een renovatie frees.
   
  • Like
  Waarderingen: robdeb

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu