Ideeën gevraagd voor gootje in de wand

Klusser85

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ben van plan om de tv op te hangen, en wil niet met goten werken die in het zicht zijn. Om die reden heb ik dus een sleuf gefreesd om zo de kabels van de tv naar beneden te brengen (sleuf is nu 120cm breed, 1m hoog en 4cm diep) Het liefst wil ik het zo maken dat ik achteraf nog kabels bij kan trekken, maar ook bijv. bij een defect kabel deze kunnen vervangen. Ik weet ook nog niet weet welke kabels er allemaal in komen omdat ik nog geen apparatuur heb staan. Boven waar de tv komt te hangen en onder ong. 20cm boven de vloer komen de openingen.

Hierbij wil ik graag jullie tips weten wat betreft het kabelgootje wat in de muur moet komen. Op internet heb ik veel goten gezien maar donderdag komt de stukadoor vandaar dat ik het liefst niet wil bestellen want ben bang dat ik het te laat ontvang.

Ik dacht er aan om een pvc buis doormidden te zagen, en zo dus een halve maan in de muur te verwerken (hoeft niet al te duur aangezien je er toch niks meer van ziet). Iemand tips en/of ervaringen?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Als je er bekabeling door wilt trekken zorg dan voor een gladde buis/koker en ga niet knoeien met halve buizen .
Ik zou iets doen met een 40mm buis en dan op de in en uitgang gewoon een 45 graden bocht, na hert stucken glad afzagen .Daar kunnen bijna alle connectors zonder afknippen doorheen.
 

Klusser85

 • #3
Goed idee met die 45 graden bocht, thnx!

Dat met die halve buis wilde ik zoiezo de 'achterkant' eerst gladstucen..

Denk niet dat ik het nodig heb maar past een scart kabel in een 40mm buis?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Ja en nee.
Als het een gegoten geheel is niet.
Vaak kan je echter de behuizing eraf halen waarbij je dan alleen de stekker zelf overhoud en die kan er wel door.
 

Waldy

Specialist Zonwering
 • #5
Ik kwam een tijdje geleden bij klanten van mij kabel tegen waar je de scart gewoon kon demonteren op een gemakkelijke manier.

Wellicht dat dit een oplossing is.

Bij het monteren van de ronde pijp, plaats enkele koorden in de buis zodat je later zeer gemakkelijk een draad er kan bijtrekken
 

Klusser85

 • #6
Oké, fijn om te horen dat er dus manieren zijn om een scart er toch doorheen te krijgen. Vanavond maar lekker klussen dan :)
 

Ivo 34199

 • #7
Moet je echt nog rekening houden met scart? Bij mijn TV zat een converter van HDMI naar scart, en dat is net even een makkelijker formaat :)
 

Klusser85

 • #8
Nee eigenlijk niet Ronald, denk ook niet dat ik het nodig heb maar wil het toch 'waterdicht' hebben, vandaar :)

Het wordt dus de 40mm pijp met 45 graden bochten zoals The headhunter het al aangaf , en die straks na het stucen vlak afzagen..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #9
Ik zou toch een dikkere buis nemen, van 50 mm, of nog beter 2 buizen.
Want als er in een buis van 40 al een paar kabels zitten, zal het niet meevallen, om daar nog een kabel met stekker er aan extra bij te trekken.

Beter nu goed doen, als straks alle heiligen vervloeken, als het niet lukt met een extra kabel.
 

Klusser85

 • #10
Peter, je hebt gelijk. Bij de bouwmarkt aangekomen zag ik dat een buis van 40 wat aan de krappe kant was. Heb een 2 meter PP buis van 50 genomen (heeft een dunnere wand) en 2 x 45 graden hoeken.

Ben nu ook inderdaad aan het denken om 2 langs elkaar te leggen, want een sleuf van 120 had ik al, en 2x1 meter heb ik ook genoeg buis nu.. Moet ik morgen alleen nog 2 hoeken halen en dichtsmeren..
 

Ralph

 • #11
Platte buizen dan?

Link

Lange link even aangepast, Mod
 

Klusser85

 • #12
Nee heb ronde buizen genomen Ralph

zoiets
 

Klusser85

 • #13
Beste mensen,

Ik heb 2x50mm buis genomen met 45 graden bochten, sleuf heb ik hier en daar wat uitgehakt. Morgen nog 2 bochten halen en dichtsmeren met gips. Voor de mensen die benieuwd zijn of als idee willen gebruiken kan ik uiteraard foto's uploaden.

Bedankt allemaal!

Groetjes
 

BeeTeeWee

 • #14
Ik heb dat zelf een tijdje geleden ook gedaan. Eerst met de dozenboor een heel aantal gaten op een rij gemaakt, een sleuf gebikt tot achter de televisie en daarin een vierkante kabelgoot van (uit m'n hoofd) 35x35 mm met afneembaar deksel gebracht. De scartkabel heb ik daar meteen in aangebracht (plastic zakje eromheen gebonden tijdens de afwerking) en alle andere kabels (230v, coax, HDMI, tulp) kon ik er later in trekken, dus met het deksel er al weer op. Ik heb de gladde koker eerst met schuurpapier opgeruwd, met PVC lijm ingesmeerd en daar wat metselzand ingestrooid. Dan hecht het stucwerk beter aan de koker. Het resultaat is perfect, maar de goot is nu ook wel vol. Het vervangen van een kabel zal heel lastig worden, maar hoe vaak zal dat nu nog nodig zijn?
 

Klusser85

 • #15
BeeTeeWee, het is bij mij zo dat ik nog niet weet welke kabels er allemaal in gaan komen. En al had ik al een TV enz. staan, misschien koop ik na een tijdje wel extra apparatuur die nog een HDMI kabel vereist of iets dergelijks.

Vaak zul je het niet nodig hebben dat er wat bij moet, maar ik kan toch beter het zekere voor het onzekere nemen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu