IBC tank op niveau houden.

Danny Pendjol

 • #1
Besten,

Ik ga mijn IBC tank gebruiken voor de WC’s en voor de tuin te besproeien.
Alleen hoe kan ik de tank vanzelf op niveau houden met kraan water ik dacht zelf aan een WC vlotter onderin de tank te plaatsen maar had begrepen dat dat risico vol is met legionella, is dit ook zo als ik op de leiding water een terug slag klep monteer? Of hoe kan ik dit het best voor elkaar krijgen?

groetjes Danny
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ADDave

  • #2
  Een IBC tank gebruiken is sowieso een hoog risico op legionella. Eerder gegarandeerd als je niet aan een paar voorwaarden houdt.
  Je gaat namelijk 1000 liter stilstaand water opslaan die (zeker met dit weer) vrij hoge temperaturen kan aannemen.
  Daarom moet de tank ondergronds geplaatst worden of kunnen garanderen dat er geen lichtintrede plaats vindt en de temperatuur onder de 25 graden blijft.

  Je mag onder geen beding direct een waterleiding aansluiten op de tank en zal dus gebruik moeten gaan maken van een Break-tank scheiding. Een soort waterval idee waarbij het water in de tank valt zonder dat de waterleiding in contact staat met de tank. Een vlotter is een prima idee, maar schakel deze dan met een magneetklep. Niet gaan prutsen met toiletvlotters, dat werkt niet.
  Overigens moet je bij je waterleverancier melden dat je gebruik gaat maken van een huishoudwaterinstallatie.

  De tank moet ook een overloop hebben die niet direct op het riool mag worden aansloten, met andere woorden, drukloos. Dit kan je doen door er een ontlastvoorziening tussen te bouwen.
  Ook moet er een groffilter in de regenwatertoevoerleiding zitten.

  Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe je het water bij je toilet gaat krijgen, gezien er geen druk op de tank zit. Ga je een pomp gebruiken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu