HWA tussen platdak en schuindak

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

ik ben weliswaar net pas geregistreerd, maar niet nieuw op dit forum. Heb al heel wat info kunnen vinden. Hartstikke bedankt tot zover.

Helaas zit ik nu met een probleem in mijn maag waar ik geen directe oplossing voor heb.

Zo'n 15 jaar geleden hebben mijn buren een spits op het bestaande plat dak gemaakt. Ze hebben destijds de dakgoot om de erfscheiding gelegd (afwijkend van tekening). Dit alles ziet er dus als volgt uit:

89_Foto4GZB6MRE_1.jpg


Nu ben ik mijn garage (linkerhelft) naar achteren aan het uitbouwen. Tevens gaat het dak ongeveer 40 cm omhoog. Dit zou dus op de tussenmuur van de garage doorgemetseld moeten worden, maar daar ligt een goot. (Probleem 1) Dan zou het dus zo uit komen te zien als we de goot weghalen.

89_Foto7YWN7HBW_1.jpg


Nu ben ik aan het denken hoe ik dit het beste op kan lossen m.b.t. de goot. Het hoogteverschil is dus ongeveer 40 cm en hoe kan ik hier het beste zorgen dat alle waterdicht is. Want als ik er alleen maar een goot tussen hang, dan is er ruimte onder de goot en dan kan hier alsnog vocht komen.

Wie kan me helpen?
 
Nu hun medewerking vragen en het platte dak dicht maken tot het pannendak. Jouw dakbedekking opzetten en vanaf de panlatten een slabbe over jouw opgezette dakbedekking plaatsen. De extra slabbe heb ik gedaan dan hoef je maar een keer de pannen op te tillen mocht in de toekomst wat veranderen. Ideaal is het niet.
*wgb*
29035_Foto7YWN7HBW_1.jpg
 
Bedankt voor het snelle antwoord!

Is een mogelijkheid waar ik nog niet aan gedacht had. Probleem is natuurlijk alleen dat dan "hun" regenwater op mijn dak komt. Aangezien ik moet infiltreren moet ik een flinke grotere capaciteit hebben om dit water ook nog te infiltreren.


Ideaal is het niet.

Waarom niet ideaal? Is er dan nog kans op vocht?
 
Aan de hand van het oppervlak kan je ongeveer schatten wat de diameter van de HWA moet zijn. Men rekent ongeveer met 1 cm² HWA-doorsnede per m² vloer (= platdak) oppervlak.

Maar dat was eigenlijk je probleem niet, die ging over het infiltreren.
 
Mijn plat dak is 52m2 de rest is van de buren, maar dat is dus schuin geteld.


Probleem is niet de diameter van HWA, maar meer het infiltratie gebeuren...
 
De buren zijn verantwoordelijk voor hun eigen afwatering, treed in overleg met hun om dit op te lossen.
Een mogelijk is de afvoer op een put aan te sluiten en de overtollige hoeveelheid water via het riool of via hun infiltratie weg te laten lopen, de hoeveelheid wordt dan gedeeld.
 
De buren zijn verantwoordelijk voor hun eigen afwatering, treed in overleg met hun om dit op te lossen.

Ben ik het volledig mee eens. Feit is dat ik nu voor dit raadsel kom omdat de buren niet volgens tekening gebouwd hebben. Helaas hebben ze voordat ze met mij over een oplossing gepraat hebben alvast de gemeente ingeschakeld om een en ander uit te zoeken. Dus ik voel de hete adem in mijn nek.
Een mogelijk is de afvoer op een put aan te sluiten en de overtollige hoeveelheid water via het riool of via hun infiltratie weg te laten lopen, de hoeveelheid wordt dan gedeeld.

Dit kan ik niet 100% volgen. Op wat voor een put aansluiten? Waterput? En wanneer is er overtollig water.
 
Bijv. een infiltratieput of zinkput. Als er te veel water inkomt is er soms een overstortmogelijkheid waardoor het regenwater weg kan stromen: naar het riool of een andere infiltratiemogelijkheid bij de buren.

Overigens, er loop nu een kilgoot, die op een HWA zit aangesloten (?); ik neem aan dat die bij je buren uitkomt? Kan je die dan niet gebruiken om zo 2 HWA-en te hebben met elk hun eigen infiltratie.
 
Ik bedoel een gemetseld putje met de afvoer van het dak er in en 2 afvoeren die naar infiltratieputten gaan, eentje op uw grond en eentje op de grond van de buren
 
Andere mogelijkheid is om in de nieuwe 'knik' die ontstaat een zinken goot te maken. (Dat kun je laten zetten) en daar een afvoer op aan sluiten. Of het helemaal ideaal is betwijfel ik, maar dan hou je het wel gescheiden.
 
Hartelijk dank voor de ideeën en tips. Hier kan ik in ieder geval mee verder. In mijn ogen is de optie van wgb nog het beste.

Komende maandag hebben we een afspraak staan met alle partijen. Ik zal dan laten weten wat er over gezegd wordt en of we het inderdaad op die manier gaan doen.
 
Het dak van de buren hoort niet op jouw dak af te wateren.
Het afwateren van hemelwater hoort op het eigen perceel af te wateren.
Dit geldt voor alle bouwwerken.

De buren horen dit zelf op te lossen. Misschien geen leuke mededeling voor ze, maar je bent nu de problemen van je buren aan het oplossen.
 
Chathanky schreef:
De buren horen dit zelf op te lossen. Misschien geen leuke mededeling voor ze, maar je bent nu de problemen van je buren aan het oplossen.

Heb je gelijk in.... Maar ik kan niet volgens mijn tekening bouwen omdat zij niet volgens tekening gebouwd hebben. En ik kan moeilijk hun goot wegtrekken en mijn ding doen zoals getekend.

Zaak is redelijk gecompliceerd.
 
Technisch gezien is de oplossing van wgb toch het beste, je zit dan met je afvoeren. Hoe en waar zijn de bestaande (2?) afvoeren gemaakt?
 
Het is een mooie oplossing, dat zal ik niet ontkennen.
Er zitten wel kanttekeningen aan als je gaat verhuizen en je hebt iets minder makkelijke buren, die kunnen alsnog vorderen om het aan te passen.
Als het notarieel vast legt is er niets aan de hand.
 
De buren hebben 1 HWA aan de achterkant en voeren het inderdaad op hun eigen stuk af.

Oplossing zou zijn om een goot idee te maken door 2 smeerstroken tegen elkaar te maken op het plat dak. Dan kan het ook apart gehouden worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan