Hulpvraag bij ondersabelen stalen balk

Arianne

  • #1
Ivm mijn te realiseren uitbouw is mijn achtergevel gesloopt en is hier een stalen portaal geplaatst. Boven de stalen bovenligger heb ik reeds zelf krimpvrije mortel gedaan. Maar nu moet dit ook nog onder de stalen onderligger komen. De ruimte die hieronder zit is plm. 2-3 cm. Hoe dit te doen kom ikmaar niet uit. Loop tegen wat vraagstukken op:
1. onder deze stalen balk liggen 2 rijen stenen, te weten van de buitenmuur en van de binnenmuur, met daartussen een ruimt waar zand in zit. als ik dit op zou vullen zal het vocht uit de mortel toch het zand in trekken waardoor het niet goed zal gaan?
2. achter de stalen balk zit voor de helft mijn woonkamer met kruipruimte. Ik zou vanuit de kruipruimte dit deel binnenmuur onder de stalenbalk kunnen ondersabelen met mortel (wat heel lastig is om steeds met emmertje in en uit te kruipen) ofwel daar een houten plaat kunnen monteren alszijnde bekisting om het van de andere kant van buitenaf vol te gieten miet krimpvrije gietmortel, maar dan zit ik dus met dat zand tussen de rij stenen (buiten/binnenmuur.
3. voor de andere helft van de stalen balk zit daar geen kruimpruimte achter maar betonnenkeukenvloer met zand eronder wat al onder stalen balk door glipt. Ik zou hier tussen zand/betonnen vloer en stalen balk ook een houten plaat kunnen zetten, maar dat zal niet geheel af sluiten. En hoe krijg ik dat zand onder de stalen balk weg wat er al onder is gekomen? En dan ook vol gieten?

Wie kan mij hierin adviseren??

Na het ondersabelen met krimpvrije (giet)mortel moet de stalen balk overigens ingebetonneerd worden met C20/25beton.

Op foto 1 zie je de stalenbalk met daarachter houten vloer met kruipruimte,
foto 2 stalen balk met daarachter betonnen keukenvloer welke op het zand ligt,
foto 3 is overgang houtenvloer met kruipruimte/betonnen keukenvloer met daaronder zand (de oude keukenmuur is verwijderd) 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je weet het antwoordt wel maar wil er nog niet aan.

(Er is gewoon meer ruimte nodig als je het goed wilt doen.)
 

Arianne

  • #3
Nou, wist ik het maar :-)
En meer ruimte is er niet dus hie kan ik dit het beste oplossen????
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu