Hulp nodig bij dansvloer idee.

HansZwekkel

  • #1
Gedag iedereen,

Ik ben een danser en had het idee om een laminaat vloer te kopen.
Ik en mijn vrienden geven vaak kleine shows waarbij we een ietwat gladdere vloer nodig hebben. Het geval is dat ons oog op laminaat is gevallen.
Het idee is gewoon klik laminaat wat je in elkaar zet op de plek van de show en het daarna weer uit elkaar haalt.

We hadden daarnaast het idee om iemand te vragen een mooie tekening te maken erop met een of andere verf of wat dan ook.
Nou heb ik al rondgekeken op google en ik kon al vinden dat er geen verf blijft zitten op laminaat (wat ik al verwachtte). Misschien zijn daar nog alternatieven om er wel een mooie tekening op te maken?

Als ander alternatief hadden we al bedacht om misschien plexiglas of iets anders doorzichtig te snijden op maat van de laminaat balken om met iets van doorzichtige lijm daarna op de vloer te plakken. Uiteraard hoeft het dan geen laminaat vloer meer te zijn.

Dit klinkt allemaal misschien niet zo slim maar heb niet erg veel ervaring met handigheidjes zoals dit opzoeken.

Bij voorbaat dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Paar dingen die ik me afvraag: om te dansen moet de vloer een beetje glad zijn? Dans je op blote voeten of heb je speciale (tap)dans-schoenen?

Als je op een laminaat (of wat voor oppervlak dan ook) een tekening gaat schilderen, zal de "glijbaarheid" bepaald worden door de verf- of laklaag. Je kan op laminaat wel schiilderen (na eerst met een primer voorbewerkt te hebben), maar je probleem is misschien slijtage door schoenen.
 

HansZwekkel

  • #3
Wij breakdancen en gebruiken de vloer om over te glijden etc.

Het idee erachter is dus dat we het laminaat moet schuren, verven en dan een speciale lak eroverheen?
Zoja wat voor lak zou dit moeten zijn?
En hoe grondig moet er geschuurd worden en word het dan niet pijnlijk voor onze handen?
 

Pepjo

  • #4
Het klikgedeelte van het laminaat is wel geschikt voor een paar verplaatsingen, maar niet voor het doel wat jullie voor ogen hebben.

Je kunt dat laminaat beter op platen bevestigen, waar je dan een vloer mee legt. Als je die dan opsluit in een frame kan dat nergens meer naar toe.
 

Fiesiekus

  • #5
Nou, ik zit te denken (auw, auw) na voorbewerking met een primer kan je een redelijk gladde laag aanbrengen bestaan uit poly-urethaanlakken. Die blijven redelijk glad en zijn knoerhard.

Het in- en uit elkaar halen is inderdaad geen optie voor de aparte planken; zie Pepjo's idee. Je moet maar even kijken hoe groot het worden moet en wat je nog kan vervoeren aan "hapklare brokken".
 

Coko

  • #6
Wat dacht je van Old Skool karton, grafitti erop en gaan :D
 

Pepjo

  • #7
Overigens is mijn idee niet nieuw : er worden zat dansvloeren verhuurd, zie ook Google voor inspiratie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu