Hulp bij kiezen thermostatische radiatorkraan

Jronimo

 • #1
Ik wil graag mijn huidige open/dicht radiatorkranen vervangen (foto bijgevoegd) door thermostatische radiatorkranen en hier Tado knoppen op zetten.
Nu loop ik vast bij het vinden van passende radiatorkranen door mijn onervarenheid, en voor mij onduidelijke maataanduidingen.

Het volgende weet ik: de huidige kranen zijn "haaks verkeerd", de aanvoerleiding is 1/2" diameter, voor Tado is het makkelijkst om een m30x1,5 knopaansluiting te hebben.

Nu worden bij thermostatische radiatorkranen vaak alleen de maat 1/2" weergegeven en geen knopmaat, of er wordt een maat weergegeven van 1/2"(15) óf 1/2" x 15 óf 15mm knel x 1/2" buitendraad. Dit is waar ik de weg kwijt raak en niet zeker weet of ik een passend product heb gevonden.

Ik heb bijvoorbeeld een radiatorkraan met knop gevonden van Plieger met een knopmaat van m30x1,5 met EAN code 8711238235509 maar nu is mij niet duidelijk of deze gaat passen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het vinden van de juiste kraan. als er meer informatie nodig is hoor ik het graag.

20210203_164517.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lange Herman

  • #2
  Hoi, de kraan die hebt gevonden gaat met een 1/2" schroefdraad de radiator in, en er kan aan de onderkant een 15 mm leiding ingeschoven worden. De kopaansluiting is M30x1,5.
  Hoe weet ik dit? Gewoon gegoogled op het EAN nummer en bij diverse leveranciers de specificaties bekeken.
  Een 1/2" radiatoraansluiting en een 15mm leiding is redelijk standaard. Soms heb je een aparte knelset nodig om de 15mm leiding in de kraan te knellen.
  Ik wil je adviseren om radiatorkranen met een geïntegreerde debiet regeling te plaatsen. En mogelijk is een by-pass ook noodzakelijk.
   

  Jronimo

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Als ik kijk naar geïntegreerde debietregeling kom ik uit op Comap Autosar, Danfoss Dynamic Valve en Heimeier Eclipse, klopt dat?
  Als ik 2 van de 8 radiatorkranen in de oude open/dicht situatie houd, is een bypass dan nodig of is dit niet genoeg informatie om daar een goed antwoord op te geven? Alvast bedankt.
   

  Lange Herman

  • #4
  Klopt de door u genoemde modellen zijn welke ik bedoel.
  Als u 2 radiatoren open laat heeft u geen by-pass nodig, maar het is misschien handig om al vast te doen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu