Huis volledig verwarmen met airco

Kamei

  • #1
Aangezien ik bezig ben met verbouwingen en het uitzien voor verwarming zit ik met het idee om een aircoinstallatie te plaatsen in de meeste ruimten van het huis. De vraag is nu of het te doen is dit ook als hoofdverwarming te gebruiken is of niet en welk de voor en nadelen ervan zijn, aangezien ik anders een gewone verwarmingsketel moet plaatsen en een aircoinstallatie om te koelen.

Alvast dank voor tips
 

Vollenhove

  • #2
Dit kan prima met een multisplit airco met warmtepomp.
U zult dan wèl in elke ruimte die u wilt verwarmen een binnenunit moeten plaatsen.

Nadeel van deze vorm van verwarming is het lagere "behaaglijkheidsgevoel" ivm verwarming met lucht.

M.a.w. de luchttemperatuur zal wat hoger ingesteld moeten worden dan bij verwarming met radiatoren om je prettig te voelen.

Dit resulteert in hogere energiekosten.

Mvg Vollenhove
 

Kamei

  • #3
Is het dan nog voordeliger om met de airco's te verwarmen en geen gewone radiators te plaatsen of beter beide installeren, aangezien een extra verwarming met radiators ook al direct een hele investering is dat het extra verbruik niet opweegt tegen de extra energiekosten of zie ik dit verkeerd. Ze hebben voor mijn huis 2 x 7Kw buitenunits voorzien en 4 binnenunits
 

Ralph

  • #4
Het kan volgens mij helemaal niet, namelijk bij onder nul buiten temperatuur kan je het met de omgekeerde werking van de airco nooit warm krijgen binnen is mij verteld.
 

Chathanky

  • #5
Afhankelijk van het gebruikte koelmiddel zit er zeker een grens aan de buitentemperatuur in de winter.

Dit is te vinden in de technische gegevens van het type airco die je koopt.

Het rendement van de airco neemt af naar mate het kouder wordt wat inhoud dat het duurder stoken wordt.
De efficiëntie is ook terug te vinden.

met luchtverwarming dien ook rekening gehouden te worden dat de luchtstroom niet te snel is, dit levert al gauw tochtklachten op als die te hoog is. Als de installatie goed wordt uitgevoerd en de binnen units hebben een voldoende grote uitblaasopening waardoor de luchtsnelheid niet te hoog wordt in huis levert het geen problemen voor de behagelijkheid.
 

Chathanky

  • #6
Afhankelijk van het type is het mogelijk om tot -20 graden je huis te verwarmen.

Je zal dit toch via de technische gegevens moeten uitzoeken bij welke minimale buitentemperatuur de Airco (warmtepomp) werkt.
Dit kan per type behoorlijk wat schelen.
 

Chathanky

  • #7
Kamei:

Als je dit wil toepassen Kies dan eer airco die daar geschikt voor is, niet elke airco is hier geschikt voor. Er zijn modellen die enkel helpen om de voor en na zeizoenen te overbruggen met de verwarmingsfunctie.

Laat je in iedergeval goed adviseren, en geef aan dat de airco dekkend moet zijn voor je huis.
Vaak gaat het om de airco functie om enkele graden verschil te creëren tussen binnen en buiten. Op deze basis ga je het in de winter niet redden.

Ralph:

Als het gene wat jou verteld is waar zou zijn zouden diepvriezers (-20) ook niet kunnen werken als het buiten 30 graden zou zijn.
 

Bbtb77

  • #8
Edit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
:?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu