HT Safe afvoerbuizen stinken

Ralphe

 • #1
Ik heb een aantal verbindingen gemaakt met het HT Safe afvoerbuizensysteem (manchetverbinding). Alles is netjes gemonteerd, maar nu bespeur ik een zwakke rioolgeur bij de randen van sommige hulpstukken waar ze overgaan in elkaar met de manchetverbindingen (neus tegen de buis ;)).

Als ik de kamer binnenloop waar het geïnstalleerd is dan merk ik het ook een beetje. Niet overdreven, maar de geur is wel aanwezig. Met de neus tegen de buis ruik ik het dus heel duidelijk.

Dus is mijn vraag: wat doe ik hieraan? Alles is lekdicht, maar de manchetten zitten bovenaan waarbij de spie er van bovenaf insteekt, dus zelfs als het niet helemaal luchtdicht is zal het niet lekken. Zou het kunnen dat er net een heel klein openingetje in zit waardoor je iets ruikt? Moet ik het dan opnieuw installeren of kan ik er wat tape overheen doen bijvoorbeeld?

Iemand anders deze ervaringen met HT Safe (of een andere manchetverbinding)?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ADDave

  • #2
  Ik ken het wel maar wordt volgens mij helemaal niet verkocht in Nederland.
  Het is overigens gewoon een bedrijf wat PP buis maakt met een hele goede PR-afdeling.

  Enig ander groot merk verkrijgbaar hier in Nederland werkt net zo goed.
  Merknamen mogen helaas niet genoemd worden.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Schuine kanten aan de buis gemaakt?
  Manchet ingevet voor montage?
   

  Ralphe

  • #4
  Het is eigenlijk hetzelfde systeem als wat er via de bouwmarkt verkrijgbaar is aan manchetverbindingen. De kwaliteit zal ook wel hetzelfde zijn als HT Safe. Overigens heb ik het in Nederland gekocht. Er is een (gereedschaps)keten die dat in zijn assortiment heeft.

  @ADDave: Wat betreft merknamen: je mag op het forum natuurlijk wel merknamen noemen als je een vraag hebt over een specifiek product wat je gebruikt, zoals hier.

  @Rola: de hulpstukken hebben al een schuine kant als je ze niet afzaagt. En waar ik het wel heb afgezaagd heb ik wel de bramen eraf gehaald en een beetje gevijld. Het kan wel zijn dat ik dat niet overal even goed gedaan heb. Kan het rubber van de manchet dan beschadigen of zo, waardoor het net niet goed afsluit? Is dat vaak een probleem bij manchetverbindingen? Of kan het ergens anders aan liggen?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Niet netjes schuin vijlen en niet invetten: grote kans op lekkage van water en/of lucht.
   

  Ralphe

  • #6
  Ik heb nog eens goed geroken aan alle verbindingen. Ik denk dat ik de riekende manchetverbindingen kan terugbrengen tot een bepaald stukje 40 mm buis welke misschien enigszins onder spanning bevestigd is (twee knietjes in een moeilijke bocht). Mogelijk dat hij daardoor net een beetje lucht doorlaat. Ik heb er wat aan gedraaid en volgens mij is het nu beter. Even afwachten of het zo blijft.

  Heeft iemand misschien soortgelijke ervaringen van manchetverbindingen die (als je heel goed dichtbij ruikt tegen de buis aan) niet helemaal dicht zijn onder lichte spanning? Ik ben wel benieuwd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu