Houtworm in gehele dak

Dennislanzaat

  • #1
Het dak van ons huis uit 1900 heeft zowel binnen als buiten last van houtworm. Het is de bedoeling om de binnenkant te gaan behandelen (spuiten). Dringt dit gif door het hout heen zodat de buitenkant geen behandeling meer hoeft? Het betreft hier dakbeschot van ongeveer 1,5 cm dik.

Stel: we behandelen nu de gehele binnenkant, kan ik dan de buitenkant in het voorjaar alsnog doen? of moet dat dan meteen?

Hoop dat iemand een advies heeft.
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe heb je de houtworm vastgesteld? Als je zeker weet dat het een actieve aantasting is, zou je beter van 't voorjaar zowel de binnen- als de buitenzijde bespuiten.

Of, beter, door een gespecialiseerd bedrijf láten doen.
 

Dennislanzaat

  • #3
Gaatjes in overvloed. En her en der zaagsel te zien. Dus wel actief lijkt me zo.

Wat betreft het te láten doen: is het zelf spuiten (met gifspuiter e.d.) niet net zo goed/doeltreffend?
Volgens mij ben je bij je eigen huis stukken nauwkeuriger dan een mannetje die het even doet. Of zie ik dat nou helemaal verkeerd.

Is er nog een middeltje op de markt wat als beste uit de bus komt oid?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Laat het doen, dit is geen klusje voor een leek.
 

Pigion

  • #5
Let op welk middel wordt gebruikt. Niet alles mag binnen worden gebruikt. Daarnaast is het resultaat soms maar matig. Als de aantasting zwaar is en het dak niet te groot, kan je beter het dakbeschot vervangen, b.v. voor dakplaten met 10 of 12 cm isolatie. Dan heb je dat ook gelijk aangepakt.
Pigion
 

Gekske

  • #6
Formeldahyde maar dat is verboden om te gebruiken in nederland. Ik kan je 2 mooie verhalen vertellen van zelf pogingen 1. Zolder in de brand door ontvlamming van de nevel 2. Zware vergiftigings verschijnselen en (blijvende) schade aan de lucht wegen.

Houtworm kan je niet met een spuitbusje wegwerken en draag sowieso beschermende kleding en een gelaats masker dat de nevel filtert.
 

Fiesiekus

  • #7
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu