Houtkachel +rookkanaal aansluiten

Engske

  • #1
Wij hebben een houtkachel met achteraansluiting gekocht.
Nu zoeken we de juiste plaats om ze te installeren.
Wij hebben geen schouw dus het rookkanaal moeten we ook aanleggen.
Ons 1ste gedacht was de kachel tegen de binnenmuur van de living te plaatsen. We vertrekken dan met een T-stuk aan de kachel,tot juist onder het plafond met enkelwandige buis (zwart)dan door de muur naar de gang (dikte muur 16cm)en dan zo helemaal omhoog tot door een stukje zolder(ongeveel 1m)en door het dak.
Binnen wilden we zwarte enkelwandige buizen gebruiken zodat deze in de gang ook nog warmte afgeven.Vanaf de zolder dubbelwandig.Is dit een mogelijkheid of zijn dit teveel bochten? Graag advies.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Alles in de kamer mits het niet wordt weggewerkt,kan enkelwandig.De rest is een schoorsteenkanaal en moet dubbelwandig. dus t stuk lengte buis tot ongeveer 25 cm onder plafond incl haakse bocht.dan dw door de muur ,en dan een t stuk en dan verder bouwen zou je alles enkelwandig doen[wat niet mag] dan zou je vanwege teveel afkoeling van je afvoergassen. kans krijgen op roetwater en een slecht brandende kachel. ook het rendement van de kachel speelt een rol,hoe hoger het rendement,hoe gevoeliger de kachel wordt voor teveel afkoeling.ook gebruik je beneden al 3 x90 graden en moet de rest van je kanaal niet al te moeilijk meer lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu