Houtkachel en cv agpo econpact 127c hoe boven verwarmen

Sanne_H

 • #1
Hallo,
Wij hebben in ons huis in de woonkamer/ keuken een houtkachel en we hebben een agpo econpact 127c HR CV ketel, die zat er in toen we dit ex-huurhuis kochten.

Onze thermostaat hangt ook in de woonkamer/ keuken. Nou is het probleem dat de radiatoren boven koud blijven. Wat logisch is omdat de houtkachel het beneden verwarmt.

Ik heb hierover al een aantal topics doorgelezen maar weet nog niet precies hoe wij dit het beste op kunnen lossen. Geld voor een nieuwe ketel is er niet. Nou las ik iets over een thermostaat met openhaardfunctie ik weet niet of dat wel op onze ketel past (vermoed van niet omdat het niet de jongste is). En iets over thermostaatknoppen??

Om een idee te geven van ons huisje: het is ong. 70m2 beneden een wc, halletje en de keuken en woonkamer vormen samen een L. Boven 3 kamers en een badkamer waar ook een radiator hangt.

De ketel hangt in de keuken boven het aanrecht.

Al vast bedankt voor jullie reacties
Groetjes Sanne
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  Op sommige ketels kan een tweede thermostaat, en dan in de kamer thermostaat knoppen. dan doen de radiators mee tot bv 20 graden en daarboven sluiten ze af.
   

  Sanne_H

  • #3
  Oke dus je bedoeld dat er wel een thermostaat op de CV moet, maar deze bijvoorbeeld op de bovenverdieping moet hangen?

  En dan in de woonkamer/ keuken thermostaat knoppen? Die ik kan instel op een graad of 16.

  En dan kan ik de bovenverdieping schakelen op een thermostaat die aan de muur hangt?
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
  Precies, vraag allen wel even na bij een instellateur, want je moet wel een bepaald aantal radiators ,open houden.maar dit is bij elke ketel weer anders.
   

  Sanne_H

  • #5
  Oke ... maar hoe zit dat met radiatoren open of dicht? waar moet ik dan op letten?

  Ik denk (heb er totaal geen verstand van nog ;) ) dat de radiatoren boven een eigen aanvoer hebben vanaf de CV. En die van beneden ook? of zit ik dan helemaal verkeerd te denken :p Zodat als ik ze beneden niet zo warm laat worden er boven wel warm water kan komen?

  Ik heb wel gezien dat het beneden voorkomt dat ze op elkaar aangesloten zijn, zeg maar een radiator en dan buisjes en dan weer een radiator.

  beneden hebben we 2 lange onder de grote ramen 1 kleintje onder het kleine raam. Ze zijn niet zo hoog deze 3. En 1 in de keuken een hoge best brede. en in de hal een brede hoge. 4 dus

  Boven 1 brede-hoge in de badkamer en in de 3 kamers normale. ook 4

  Het is voor ons wel mogelijk om een nieuw draadje naar boven te maken vanaf de CV en hier een thermostaat op aan te sluiten. En het oude draadje in de woonkamer ongebruikt te laten.
   

  Mobel

  Specialist Verwarming
  • #6
  Indien je gebruik gaat maken van thermostaatkranen , dan moet je ervoor zorgen dat de ketel bij gesloten kranen zijn water nog steeds rond kan pompen , meestal mbv een bypassklep of een paar radiatoren met normale kranen die niet dichtgedraaid kunnen worden (in ruimte waar thermostaat komt te hangen , moeten er geen thermostaatknopen op radiatoren zitten)
   

  Sanne_H

  • #7
  Mochten we thermostaat kranen gaan gebruiken komen deze alleen op 4 radiatoren in de woonkamer/ keuken. En misschien in de hal.

  De thermostaat komt dan boven en die radiatoren houden alle maal hun gewone draai knoppen en blijven open staan.

  Dat zou dan gewoon kunnen? thermostaat naar boven. De 4 radiatoren daar op deze thermostaat laten werken. en beneden in de woonkamer/ keuken 4 thermostaat kranen installeren die er voor zorgen dat de temperatuur in de woonkamer/ keuken niet beneden de 15 graden komt?
   

  Mobel

  Specialist Verwarming
  • #8
  Ja

  lijkt me geen enkele probleem.
   

  Sanne_H

  • #9
  Oke! dan ga ik dit proberen voor elkaar te krijgen. :)

  Bedankt voor de reacties :)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu