Houtkachel aansluiten op gasrookkanaal met asbest buis

JLourens

  • #1
Hallo,

Ik heb al een onderwerp gelezen die lijkt op mijn situatie maar elke situatie heeft zijn eigen verhaal vandaar dit nieuwe onderwerp.

Ik heb een rijtjeshuis uit 1931 gekocht waarin op dit moment nog een moederhaard op gas aanwezig is. Deze willen wij vervangen door een gesloten houtkachel. Nu heb ik geluiden gehoord dat er in het bouwbesluit het een en ander verandert is qua regelgeving. Ik heb geprobeerd om hier duidelijkheid in te krijgen maar dit is mij niet gelukt.

de huidige situatie is dat nu een schouw aanwezig is die eruit gaat. In plaats van deze schouw en gaskachel willen wij een houtkachel met een dubbelwandige pijp naar het plafond installeren. Nu is het vermoeden dat er een asbest pijp zit is nog toegestaan om de dubbelwandige pijp aan te sluiten op de huidige situatie van het rookkanaal.

Van origine is zijn er kolen gestook in dit rookkanaal.

graag ontvang ik advies op hoe deze situatie zo goed maar ook goedkoop mogelijk te realiseren.

MVG J. Lourens
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Als je het niet zeker weet zou je door bv een schoorsteenveger een kanaal inspectie kunnen laten uitvoeren.en die kan dan je vragen ook beantwoorden.officieel mag je een astbest kanaal niet vegen ,dus dan wordt het ook verzekerings technichs een lastig verhaal.
 
  • Like
Waarderingen: MFox
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu