Houten werkblad voor hoekkeuken

Dani3l

  • #1
Dag allemaal,

Ik ben zelf aan de slag met een keuken (van een bekend Zweeds merk). Hierbij wil ik graag een houten werkblad, welke gelakt wordt om het vrijwel onderhoudsvrij te maken, of misschien een epoxylaag.

We twijfelen hierbij of het beter is om de werkbladen in verstek te zagen, of haaks. Ik snap dat hout werkt en vooral in de breedte. Het lijkt mij dat hierdoor de werkbladen alleen in verstek aan elkaar vast gemaakt kan worden, en dat ze haaks los moeten liggen?

Enerzijds lijkt haaks mij beter bij de rest van de keuken passen, anderzijds geeft dit een naad waar vuil in zal ophopen.

Het gaat om een hoek van ca. 190 cm bij 180 cm (buitenmaten). Het blad is van massief beukenhout heeft geen waterkering.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.
 

CV__

  • #2
Https://www.youtube.com/watch?v=M7hMzIDj78k

:wink:
 

Dani3l

  • #3
Kan dit ook met massief houten werkbladen, gezien deze verschillend werken in de breedte en lengte? Of verbind je ze dan alleen met klemmen van onderen en biscuits?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Voor het klemmen worden deze gebruikt, om het blad mooi gelijk te houden bij de naad kunt u idd. biscuits gebruiken.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu