Houten vloer vervangen met stalen bint halverwege

MichielRuyte

 • #1
Ha allemaal,

We hebben een jaren dertig woning gekocht en zijn druk bezig met plannen maken voor het klussen/verbouwen.
De begane grond vloer is een houten vloer die we graag willen vervangen voor een geïsoleerde (beton)vloer met vloerverwarming. Een van de opties waar we naar kijken is een broodjesvloer of een renovatievloer.
De uitdaging die we momenteel hebben is dat er van voor naar achter een stalen bint aanwezig is onder de houten vloer die een draagmuur opvangt. Op deze stalen bint ligt de huidige houten vloer met vloerbalken van ca 165 mm hoog. Daarop de houten vloerdelen van ca 30mm. Nu komen we qua hoogte van de vloer niet uit als we een renovatievloer incl afwerkvloer met vloerverwarming op de stalen bint leggen.
Ik heb het gehele internet afgespeurd naar een zelfde soort situatie of een oplossing die ik ook bij ons kan toepassen, maar die heb ik nog niet gevonden.

Weet iemand wat een gebruikelijke oplossing is voor deze situatie?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Ik kan me er even geen voorstelling bij maken hoe een stalen balk wat onder de vloer zit een draagmuur op kan vangen.
  Die balk zal dan (lijkt mij) onder de muur moeten zitten en niet onder de vloer.
  Zit de balk alleen onder de vloer om daar de balken op te leggen dan kan deze mogelijk ook geheel weg, maar dat is moeilijk zo te beantwoorden zonder er een beeld bij te kunnen vormen.
   

  MichielRuyte

  • #3
  Bedankt voor je verduidelijkingsvraag. Tussen de balken is er doorgemetseld op de bint waardoor de muren niet op de vloer maar op de bint rusten.
  Hieronder een foto van de situatie.

  Screenshot_20220920-222515_Office.jpg
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Als ik de foto zo bekijk dan lijkt het alsof de planken van de vloer ook boven de muur lopen die je hier op de foto hebt.
  Het lijkt alsof er een I of H balk is gebruikt en dat men de I/H balk met metselstenen heeft opgevuld zodat de houten balken niet kunnen verschuiven.
  Dat zou alleen wel betekenen dat de muur bovenop de metalen balk staat en dat dit, met de nodige moeite, te zien is of dat men de balk net in de vloer heeft laten verzinken zodat de overgang tussen de vloer zit.
  Denk dat je hier wel een architect of constructeur bij nodig hebt om in deze situatie een goed advies in te kunnen geven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu