Houten vloer leggen op damp-open zolder, isolatievraagstuk

Efunk83

 • #1
Hallo allemaal,

We zijn bezig om een jaren 60 huis te verbouwen.
De zoldervloer was origineel opgebouwd uit een grenen planken vloer op balken (tussenruimtes van +/- 60 cm). De vloer was erg oud en dus hebben we hem verwijderd.
Ook hebben we gelijk ons hele dak van de buitenkant laten isoleren. Dus dakpannen eraf, waterafstotend PIR geplaatst, dakpannen erop.

Toen de grenen zoldervloer verdwenen was, hebben we vlaswol tussen de balken gestopt voor de geluidisolatie en een nieuwe Douglas zoldervloer gelegd. We hebben in de slaapkamers toen bewust geen dampscherm bevestigd aan het plafond, omdat ons dak al dampdicht is vanaf de koude buitenkant.

De zolder is (nu nog) onverwarmd, omdat ons dat op eerste gezicht niet nodig leek. Maar ik ben -nu de winter begonnen is- toch een beetje aan het twijfelen aan het temperatuurverschil. We willen eventueel nog een vloer op de Douglas basisvloer leggen, omdat dat mooier is. Maar dan heb je ook een ondervloer nodig en die zijn meestal luchtdicht. Dat lijkt ons niet heel verstandig.

-Hoe denken jullie erover? Zolder verwarmen of niet?
-Zouden we nog een houten vloer kunnen plaatsen over de basisvloer heen i.c.m. een damp-open ondervloer? Of zouden jullie dat niet doen?

Alvast veel dank voor het meedenken...

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Binnen de isolatieschil hoeven geen folies te zitten, dus een dampdichte onderfolie is niet nodig, maar kan ook geen kwaad.

  Of je de ruimte wel of niet gaat verwarmen hangt van het gebruik af. Als je de ruimte niet gebruikt, hoef je hem ook niet te verwarmen. Uiteraard moet de zolder wel geventileerd worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu