Houten vloer in open schuur

Workingwithwood

  • #1
Dag,

Onze tuin ligt hoger dan de grond er achter (van Staats bosbeheer). Ik wil de achterkant van de tuin stutten met schoeiing. Ik verwacht dat dit best wel goed wordt maar je kunt volgens mij niet verwachten dat alles zo stabiel wordt dat het niet toch een beetje verzakt. Ik zie zoiets wel eens (ook foto's op internet) maar het ziet er alleen maar goed uit als het nieuw is. Later verzakt de boel altijd wel een beetje. Betegelen of zoiets vind ik dus geen optie.

Ik wil tegen dezelfde achterkant een bouwsel maken om wat hout droog op te kunnen slaan en ook om mijn aanhangwagen in te plaatsen. Ik heb dus een vloer nodig. Ik had bedacht dat ik er een houten vloer in kan maken. Het dak zal voldoende oversteken zodat het niet al te nat wordt en aan 2 zijden maak ik het goed dicht.

De vloer zal op palen en balken boven de grond rusten. Er moet voldoende ventilatie zijn. Verder wil ik de vloer goed in de verf zetten. Jotun bijv.

Wat vinden we van dit plan? Kan het werken? Heeft iemand zoiets wel eens gedaan?

Al vast bedankt,

André
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een houten beschoeiing kan echt wel goed genoeg worden dat het niet verzakt. Denk aan een kademuur of houten damwand.

Een houten vloer in een overkapping kan je het beste uitvoeren zoals een vlonder. Dus dezelfde materialen en tussenafstanden e.d.
 

Workingwithwood

  • #3
@IJkenhout

Bedankt, voor het antwoord. Ja kademuren en zo, maar daar zitten ankers in, de elementen zijn vaak van beton of Houten planken die erg diep worden ingedreven, enz.

Ik wil met Azobe werken en ook palen om de 50 cm die diep zullen moeten steken, maar horizontaal verankeren kan ik niet. De tuin is al gevuld met van alles; ik kan er niet bij. Ik ben dus al blij als de zaak niet meer dan een beetje verzakt.

Ik heb geen zin om steeds opnieuw te moeten tegelen of straten. Dat gebeurt overigens bij zo'n kademuur ook wel. Het zit vaak niet in één keer goed.

Enfin, Jij stelt voor om te vlonderen onder het afdak. Geen slecht idee. Ik dacht namelijk aan goed geverfd OSB of Underlayment of . . Zoiets, alsof het een gesloten hok is.

Iemand anders nog tips?

André
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu