Houten vloer - hier en daar een tackje. Welke ondervloer

Loudandproud

  • #1
Hallo,

Ik heb een houten vloer gelegd van eiken vloerdelen van 15 mm dikte, op een reeds bestaande houten constructievloer. Omdat ik onderburen heb,heb ik de vloer gelegd op van die groene geluiddempende platen (-15dB).

Nu was het mijn bedoeling om de vloer geheel zwevend te leggen, vanwege het contactgeluid naar de onderburen toe, maar omdat ik hier en daar de planken met kracht moest aandrukken heb ik stiekem toch hier en daar een tackje schuin door de veer in de ondervloer geschoten.

Nu hoor ik van een paar mensen dat die tackjes een heel slecht idee waren omdat contactgeluiden nu rechtstreeks naar de onderburen worden doorgevoerd, en ook hoor ik dat mijn keuze ondervloer niet goed was, dat ik een soort "schuimrollen" had moeten gebruiken...

Moet ik de tackjes nu alsnog gaan verwijderen en een andere ondervloer leggen of zal het allemaal zo'n vaart niet lopen met dat geluid?

Dank voor jullie hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat moet u aan de buren vragen niet aan ons.
 

Loudandproud

  • #3
Goh Jan, bedankt voor je gouden tip.

De vloer ligt er net twee dagen en moet zelfs nog gelakt worden. Er wordt dus niet over de vloer gelopen zoals dat wel zou gebeuren als er in die ruimte echt gewoond wordt.

Om het nu te vragen aan de buren heeft dus weinig zin, en ik voorkom liever in dit stadium problemen dan dat ik de vloer helemaal afmaak, de kamer weer inricht en er dan achter kom dat ik het niet goed heb gedaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Laat ík het dan anders zeggen:

De vloer is, door het nieten, niet zwevend meer. Er is een contactverbinding tussen bovenlaag en houten vloer gemaakt. Dat betekent dat de gehele werking van de geluidsisolatie / zwevende vloer te niet kan zijn gedaan door die nieten.
Éen niet kan al voldoende zijn, indien die op een plek zit waar vaak gelopen wordt.

Je vraagt:
Loudandproud schreef:
... of zal het allemaal zo'n vaart niet lopen met dat geluid?
Onze PC's hebben geen afstandbediende oortjes, en we kunnen dus onmogelijk bepalen, of het geluid ja of nee erg zal zijn.
Ik vind de reactie van Jan daarom helemaal niet vreemd!
 

Loudandproud

  • #5
Ik vind de reactie van Jan daarom helemaal niet vreemd!
Er zijn verschillende manieren om iets te zeggen Kees.
Wat voor jou en Jan (kennelijk) allemaal heel duidelijk en begrijpelijk is, kan voor een ander een vraag zijn. Dit forum is er toch om elkaar te helpen?
Onze PC's hebben geen afstandbediende oortjes, en we kunnen dus onmogelijk bepalen, of het geluid ja of nee erg zal zijn.
Ik heb helemaal niet gevraagd of jullie voor mij wilden oordelen of het geluid al dan niet erg zal zijn voor de buren.
Ik vroeg me af of de theorie van de zwevende vloer al met enkele tackjes teniet zou zijn gedaan, en het dus verstandig zou zijn om dat over te doen.
Die vraag heb jij nu voor me beantwoord. Dank je wel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mijn antwoord kwam omdat ik niet kan beoordelen wat de buren lawaai vinden, dit is persoonlijke zaak.
Het ging mij er niet om dat ik geen antwoord wilde geven maar wat Kees ook al aangaf ik heb geen oren op afstand en wat mij stoort heeft een ander misschien geen last van.
Daarom herhaal ik mijn advies, vraag het aan de buren, hebben zij er geen last van dan hoeft u verder niets aan de vloer te doen.
 

H@ns

  • #7
Ik denk eerlijkgezecht dat het nogal mee zal vallen met een paar nietjes maar kan dat niet staven met ervaringen.
Ik heb om mijn luidsprekers op te zetten ooit een maar kegeltjes gekregen van een audio specialist. Kegels met scherpe punt om het contactgeluid tot een minimum te beperken. Hoe kleiner het contactoppervlak hoe geringer de geluidsoverdracht was zijn stelling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu