Houten vloer achteraf egaliseren

Bobje99

  • #1
Beste,

Een tijdje terug is in mijn jaren 30 vloer een houten vloer gelegd. We zijn erg tevreden over het algemeen maar een klein stuk van de vloer verzakt deels als er overheen gelopen wordt. De reden hiervan is waarschijnlijk dat de ondervloer niet 100% egaal is.

De situatie is alsvolgt; de ondervloer bestaat uit originele houten planken. Daaroverheen liggen groene ondervloer platen en daar overheen de nieuwe laminaatvloerdelen. De delen zijn onderling verlijmd maar niet vast aan de ondergrond.

Nou ben ik bang dat ik me vroeg of laat ga storen aan het feit dat de vloer op een klein deel niet solide voelt en wil ik dit aan gaan pakken, maar ik weet niet zo goed hoe. De betreffende plek ligt een paar planken van de muur dus het is niet dat de hele vloer er uit hoeft.

Mijn vraag is: hoe kan ik de houten vloerdelen het best verwijderen zodat ze niet beschadigen en weer teruggeplaatst kunnen worden. Vervolgens ben ik benieuwd of jullie tips hebben om op een deel de ondervloer te egaliseren. Ik dacht er zelf aan om op dit stuk de groene ondervloer te verwijderen en hoe hardboard op de houten ondervloer te schroeven. Hier overheen komt dan direct de houten vloer. Dit moet dan naadloos aansluiten op de ondervloer delen.

Ik ben benieuwd of jullie ideeën en tips hebben! Veel dank op voorhand.

Mvg bob
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat zegt het bedrijf dat de vloer gelegd heeft?

Is de houten balklaag in orde/verzakt?
 

Bobje99

  • #3
We hebben zelf gelegd. Ik vermoed dat de ondervloer simpelweg niet egaal genoeg was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu