Houten tuinterras - tips?

Mats

  • #1
Ik ga bij m'n moeder in de tuin een houten terras aanleggen.
Op zich heb ik wel een helder beeld van hoe dat in zijn werk gaat, er is veel over te vinden op het net.
Maar een paar dingen kom ik niet helemaal uit.

M'n ma heeft bedacht om kosten te besparen om grenen terrasplanken te gaan gebruiken. Nu lees ik daar hele verschillende zaken over. De één zegt: nooit doen! en een ander zegt: dat houd het prima 10 tot 20 jaar vol. Nu heb ik geen verstand van hout, en om enkel op de verkoper af te gaan... Die probeert me sowieso duurder hout aan te praten. Wat zijn de ideeën hier over grenen? Als ik het gebruik, hoe lang blijft dat 'goed'? Moet ik het nabehandelen? Of grenen vergeten, en duurder hout gebruiken?

Een ander ding is dat er nu tegels liggen in het gedeelte waar het terras moet komen. Ik had zelf bedacht om het houten terras er gewoon over heen te leggen met voor de zekerheid worteldoek er tussen. Of is dat geen goed idee?

Bvd!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het enige wat ik kan toevoegen hoe ligt het terras ten op zichte van de zon. Als het lang nat blijft zou ik geen hout nemen omdat het door een mos soort erg glad kan worden.
Denk erom die 10jaar zijn gauw om. :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou geen grenen gebruiken, het wordt snel glad door alg en mos, na een paar jaar ook door nattigheid.
Bij het schoonspuiten met een hogedrukspuit wordt het ook snel beschadigd.

Gebruik geprofileerd hardhout, dat is te koop bij een houthandel, die is over het algemeen veel goedkoper dan bouwmarkten en tuincentra.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu