Houten terras - Bevestigen onderregels op balken

Patrickl

 • #1
Ik ben een houten terras op palen aan het aanleggen. Het terras komt over een talud en heeft een overhang. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om een dubbele balklaag te gebruiken.

De onderste laag bestaat uit 5x15 hardhouten balken en daaroverheen gaan dan de hardhouten onderregels 4.5x6.7

Voor het bevestigen van de onderregels op de balken had ik 6cm lange roestvrijstalen schroeven gekocht die van beide kanten schuin ingeschroefd zouden worden. Dat werkte echter niet lekker. het voorboren was een drama en na bevestiging zat het ook niet echt denderend vast.

Mijn schoonvader heeft toen na een tijdje besloten om de onderregels van boven af half in te boren met een 10mm boor. Vandaar heeft hij dan weer met een klein boortje voorgeboord en de schroef erin gezet.

Dat zit op zich wel goed vast, maar er zitten nu dus allemaal 10mm gaten boven in de regels. Ik vraag me nu af of dat wel zo handig is. Moet (kan) ik die gaten ergens mee afdichten? Of kan dat geen kwaad. Er gaan uiteindelijk nog wel terrasdelen overheen dus het merendeel van de gaten zal afgedekt worden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Patrickl

  • #2
  Ik zag bij het tuincentrum een pot Rubbertop staan.

  De omschrijving zegt:
  "Elastisch blijvende watergedragen rubber coating Voorkomt indringing van vocht. Hecht op vrijwel alle ondergronden ook vochtige en is scheuroverbruggend. Toepasbaar op palen vloerbalken kopse kanten goten etc"

  Zou ik dat kunnen gebruiken om de gaten te dichten?

  Heb de rest van de onderregels trouwens gewoon met schuin inboren/schroeven vastgezet. Dat werkt prima. Snap niet zo goed waarom dat hem niet beviel. Zo vast hoeven die onderregels toch niet eens te zitten? Vaak liggen die zelfs los toch? Op stoeptegels.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu