Houten terras aanleggen

Tekton

  • #1
Beste mede klussers

Door enkele sociale, fysieke en financiële tegenslagen sta ik er alleen voor om mijn tuin op te knappen. Omdat ik beperkte middelen heb dacht ik aan het aanleggen van een houten terras.

C643DF66-0111-458D-8787-503E84931EA7.jpeg


mijn plan is om links en rechts houten tegels of vlonders te plaatsen op verstelbare balkdrager zoals hieronder.


7BFC3484-FFB6-47E3-8FFC-0E7F7B4831ED.jpeg

Ik zag op YouTube dat het mogelijk was om de dragers rechtstreeks op de grond te plaatsen zonder tegels of wat dan ook.

Is dit echt een optie ? of gaat dit naarmate van tijd verzakken?

Deze optie zou me veel geld en inspanning schelen dus ik ben erg benieuwd naar jullie inzichten.

Alvast bedankt
 

Willem52

  • #2
Op de foto staan de dragers op een betonnen vloer. Deze dragers zou ik nooit rechtstreeks op de grond leggen. Beter leg je op de bestaande grond een anti worteldoek Daarop een rij betontegels met tussenruimte van ca. 50 cm. De grond onder de betontegel, voordat je het anti worteldoek heb aangebracht verdichten. De betontegels met rubberhamer aanslaan zodat de niet meer zakken. Daarop een houten hardhouten balk waarop de vlonderdelen kunnen worden geschroefd. De volgende balk evenwijdig hieraan op dezelfde manier aanbrengen. Eventueel iets hoger of lager dan de vorige zodat er afschot ontstaat en het regenwater kan weglopen. Tussen de balken eventueel grind aanbrengen.
 

beidehandjes

  • #3
Goedemiddag,

al gedacht aan steenschotten plaatsen? Deze kunnen op de overal gratis af te halen vierkante tegels.
wat zand onder tegels. een eenvoudige niet te dure oplossing. Bij verzakkingen en of scheefstand behoef je dan enkel een steenschot op te tillen en weer waterpas te leggen.
 

Tekton

  • #4
Willem52,

dank voor de tip.

waarom ik de drager wil gebruiken is omdat ik er van overtuigd ben dat ik de betonen tegels op de zelfde hoogte krijg en met deze dragers kan je dat bijstellen om de balken waterpas te krijgen. Maar je zegt nu iets waar ik niet bij stil gestaan heb, ik moet het af laten lopen‍.

hoe krijg je dat voor elkaar?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tekton

  • #5
beidehandjes,

Daar had ik niet aan gedacht! Zijn die dingen zwaar? Ik heb vooral last van zware dingen tillen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Willem52

  • #6
Door de tegels niet op gelijke hoogte te leggen. De rij tegels waar de balk overheen ligt schuin af te laten lopen. Bijvoorbeeld 1,5 cm per meter. De rij ernaast evenwijdig aan de eerste aan te brengen enzovoort.
 

beidehandjes

  • #7
Goedenavond,

Steenschotten zijn best zwaar. Heb ze zelf alleen gelegd. Tis gewichtig dat wel.
Ik zie als ik op de foto kijk dat de ondergrond aarde is met wat gras. Daaronder ligt vast zand.
Eerst worteldoek plaatsen. Uitmeten hoeveel steenschotten je nodig hebt. Ze zijn er in verschillende maten en 2ehands best betaalbaar. Onder de schotten hier en daar een stoeptegel plaatsen waaronder wat zand. Je kunt de schotten uiteindelijk met wat half ingegraven stoeptegels of opsluitbanden op de plek houden. Deze plaats je dan om het terras.
Het is geen ingewikkelde klus. Je kunt wat afschot makkelijk creëren. Kijk maar eens op Google naar terras van steenschotten. En wanneer een schot wat doorzakken dan is het een kwestie van optillen, zand onder de tegel en weer neerleggen.
Volgens mij moet je bij een houten terras eerst een geraamte maken. Met de schotten niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu