Constructie houten terras

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik wil binnenkort het huidige houten terras (verrot) vervangen door een nieuw hardhouten exemplaar. De maten zijn 410 cm diep en 1050 cm breed.

Het zandbed waar ooit bestrating op heeft gelegen ligt 40 cm lager dan de vlonderplanken (deze liggen net onder de openslaande buitendeuren). Ik zal dus een "zwevende" constructie van balken moeten maken onder de vlonderplanken.

De onderste balklaag van het huis af, de laag daarboven evenwijdig aan het huis en dan de vlonderplanken daar weer haaks boven op.

Aan de gevelzijde kan ik een balk aan de gevel bevestigen. Verder van de gevel af zal ik paaltjes in de grond moeten slaan waar ik de onderste laag liggers aan bevestigen kan.

Kan ik dit het beste doen met hoekijzers of is een slotbout door de staander en ligger boren voldoende (gaat dat met gewicht er op niet splijten)?

De hardhouten vlonderplanken zullen 21 of 28 mm dik worden. Wat is hierbij de beste tussenafstand (h.o.h.) van de balklaag (liggers) waar de vlonderplanken op vast geschroefd worden?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
PS: de balken worden 6x6 cm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu