Houten platen onder mijn composiet terras.

Stevensgerrit37

  • #1
Ik wil houten meranti platen onder mijn composiet vlonder delen leggen, weet iemand of dit kan, gaat het niet sneller rotten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Die platen gaan er met een paar jaar aan.
Waarom wilt u eigenlijk platen onder de vlonderdelen leggen ?
Alle rommel, stof etc. blijft tussen de vlonderdelen op de platen liggen, die gaan daardoor sneller rotten doordat het langer vochtig blijft, lijkt me ook geen fris gezicht.
 

Stevensgerrit37

  • #3
Jan. bedankt voor je reactie, de situatie is nl zo, ik heb mijn vlonder behoorlijk op moeten hogen, (30CM) en heb daarom het anti worteldoek tussen de liggers en de vlonder planken gelegd.
Nu is het vuil tijdens het reinigen tussen het doek en de vlonder gekomen en krijg het er niet meer onder uit. Heb jij of een andere lezer hier een oplossing voor?

Graag jullie advies.

Gr. Gert
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Planken eraf, worteldoek weg en planken er weer op met iets minder tussenruimte zodat er geen grof vuil tussendoor kan vallen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het anti-worteldoek moet op de grond liggen, niet boven de grond hangen. Enigste oplossing is de planken loshalen en de folie onder de liggers vastmaken.
 

Stevensgerrit37

  • #6
Klussers bedank voor het advies. De planken gaan er af, de boel even reinigen en worden weer met minder tussenruimte vast gezet.

GR. Gert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu