Houten ondervloer: welk materiaal en welke dikte

VK562

  • #1
In de keuken (3,25 m bij 2,50 m) en de hal (2,10 m bij 6,20m) bestaat de ondervloer, die direct op de binten ligt (h.o.h. 61 cm) uit allemaal korte, slecht gelegde, wel geschroefde maar toch krakende houten vloerdelen (kopmaat circa 9 bij 2 cm). Alle reden om de hele zooi eruit te slopen en eens een fijne nieuwe ondervloer te leggen.

Vervolgens wil ik op die ondervloer van die groene vezelplaten leggen (reeds in huis gehaald, hopelijk geen slecht idee...?) en daarop zwart-witte laminaattegels diagonaal gelegd.

Hierbij de volgende vragen:
* Van welk materiaal kan ik het beste de ondervloer leggen?
* Welke dikte van dat materiaal?
* Op hoeveel zaagverlies moet ik voor de ondervloer rekenen (keuken is plus hal is circa 22 m2)?
* Moet de ondervloer nog in een bepaald patroon gelegd worden?
* Is het 'natte' karakter van de keuken voldoende bestreden met een laag jachtlak over de ondervloer of zal er speciaal materiaal aan te pas moeten komen?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

H@ns

  • #2
Oei oei...
Ik ga een poging doen maar wel met de tip: haal er iemand bij die ervaring heeft met klussen om je een handje te helpen!

Ondervloer; gewoon mes en groef vloerdelen, vuren of grenen (bouwmateriaal dus geen afwerkvloer!!)
Dikte; standaard, vraag de bouwmaterialenhandel.
Verlies: Aangezien je op een balk moet eindigen en beginnen kan dit nogal oplopen. neem zo lang mogelijke delen en reken 20% verlies. vloerdelen kosten relatief weinig.
Patroon: ja haaks op de balken, niet te veel stuiknaden naast elkaar en "om en om" leggen! <- hartkant boven/hartkant onder/hartkant boven/etc.
Nat; Geen afwerking!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu