Houten kieren vullen met purschuim spuit?

MarvinH

  • #1
Ik ben een houten skelet woning aan het renoveren. Op een aantal plekken zitten er kieren of gaten waar wind doorheen komt.
Ik had hier en daar wat gedicht met een pur-schuim spuitbus.
Echter, er kwam iemand langs die vertelde, je mag helemaal geen purschuim met hout gebruiken, als daar water bij komt gaat het werken.
En het zou stikkend werken voor het hout.
Het gaat hier alleen om wat kieren, niet het bedekken met pur-schuim.

Ik kan bijna niets hier over vinden. Is purschuim nu wel of niet goed?
Zo nee, waarmee moet ik dan de kieren en gaten dichten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor het eerst dat ik dit verhaal hoor. PUR hecht goed op hout het kan de rek en krimp van het hout goed opvangen. Je kieren moeten wel zo groot zijn dat de van de tuit in de kier past. Zo niet dan wordt het een knoeiboel.
 

MarvinH

  • #3
Dank voor je info.

De naden in het dak en muur niet al te groot.
Maar er zit bv. een "naad" aan bijde kanten van de houten vloer van ongeveer 2 cm. Hierdoor komt wind van beneden naar boven en andersom.
Deze naden zijn goed te vullen met pur schuim. Maar aangezien twee mensen vertelde dat dat niet goed is voor hout, en als er water bij de pur komt een chemisch proces ontstaat met het hout ben ik nog niet helemaal zeker om alles met purschuim te bespuiten.

Op dit moment zijn een paar kieren in het dak met pur schuim gedicht. Maar ook een holte onder het dakraam is volgespoten.
Ik hoop dat dat niet verwijderd hoef te worden.

De pur schuim die ik heb gebruikt komt uit een fles met lange tuut. En het kleur iets wat groenig.

Niemand verder van dit verhaal gehoord?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Hout moet rondom goed ventileren in natte situaties. Dus als daar PUR zit, kan het vocht niet weg en gaat het rotten. Dus in principe klopt dat verhaal.

Echter, niet op alle plekken wordt het hout voldoende nat om hier last van te hebben. Op basis van deze gegevens kan ik het in ieder geval niet bepalen. Als die mensen langs zijn geweest hebben ze het ter plekke gezien. Je moet er vanuit kunnen gaan dat profs hun vak verstaan.

Je zou eventueel wat foto's kunnen plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu