Hormann garagedeur gaat moeilijk open

Walter501

  • #1
Ik heb een Hormann sectionaal garagedeur (productnummer 47423) met een Z-track. Ik heb vanmorgen de veren aan beide zeide (type 773) vervangen.
De deur opent goed en blijft ook halverwege staan (zakt niet meer naar beneden).

Alleen het eerste stukje gaat heel moeizaam. Ik moet echt volle kracht omhoog duwen om de deur 10-20 cm te openen, pas daarna gaat het geheel heel makkelijk. De tracks zijn volledig vrij en schoon, wieltjes in alle tracks lopen vrij en soepel. Ook de schanieren van de verschillende deur secties lopen goed.

Is er iemand die weet wat dit voor probleem kan zijn ?
 

Blomm

  • #2
Ik denk toch even kijken of de looprollen niet te strak staan tegen het zijrubber aan als je deze wat losser zet gaat het al wat makkelijker .


Mvg Martin
 

Blomm

  • #3
Heb effe gekeken dit systeem is met trekveren alles goed nalopen en kijken of alles kabels strak en niet gekruist staan als de deur dicht staat en misschien de veren omgedraaid l en r eventueel blijft de houder van de veer ergens achter hangen?
 

Walter501

  • #4
Ik heb de looprollen opnieuw afgesteld, deze konden in gesloten positie niet vrij bewegen. Daarnaast heb ik de plaat aan de bovenzijde van de deur (links en rechts) waar de eerste roller aan gemonteerd staat opnieuw afgesteld. Deze stond in de laagste stand waardoor je eerst het hele gewicht van de deur omhoog moest duwen voordat het eerste paneel knikt.

Deur werkt nu weer als een zonnetje, dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu