Hoppe HCS binnendeurbeslag verwijderen

maikpeanut

 • #1
Beste forumleden,

Ik ben nieuw op dit forum en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Afgelopen week hebben wij een huis gekocht. Vrijwel alle opdekdeuren zijn voorzien van Hoppe HCS deurbeslag, dit zouden we graag willen vervangen.
Onze voorkeur geniet mat zwarte deurklinken met een vierkante afdekplaat. De boorgaten voor het HCS deurbeslag zijn behoorlijk: 62mm.

Wat is hierin jullie advies?

Schermafbeelding 2020-10-26 om 10.43.57.png
Schermafbeelding 2020-10-26 om 10.44.30.png
Schermafbeelding 2020-10-26 om 10.50.42.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Schoot verwijderen, daarna kun je het geheel er zo uit pakken. Zie ook:

   

  maikpeanut

  • #3
  Dank voor je reactie. Had dit filmpje ook gevonden inderdaad. Ik twijfel alleen wat te doen met de boorgaten die door dit Hoppe systeem zijn veroorzaakt. Deze lijken met behoorlijk groot wanneer er andere deurbeslag in gaat, zijn er afdekplaten die dit gat dichten?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Ik denk dat dat een hele zoektocht zal worden als ze er al zijn...

  Anders gat opvullen en de deur opnieuw schilderen.
   

  maikpeanut

  • #5
  En hoe gat op te vullen? Aangezien daarna op ongeveer dezelfde plek nieuw deurbeslag dient te komen. Welliswaar met een dunnen boorgat maar kan ik dit gewoon op de opgevulde plek boren?
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #6
  Wat ben je überhaupt van plan qua slot? In deze deur zit nog geen slotkast uitgefreest toch? Enkel het gat waar nu de schoot zit?

  Opvullen zou wellicht kunnen met twee cirkels van hout die je maakt met de gatenzaag. Deze in de deur lijmen en hierin kun je dan weer nieuwe gaten boren voor de nieuwe kruk. Maar wellicht hebben anderen hierin betere adviezen. Even op Walker wachten denk ik.
   

  maikpeanut

  • #7
  We willen gewoon standaard loopsloten monteren. Er is hiervoor inderdaad nog niks uitgefreesd, omdat dat bij het huidige type niet nodig is. Wellicht eerst uitfrezen voor het nieuwe loopslot en deze plaatsen en dan het te grote boorgaat opvullen/egaliseren ? Deze zal dan al grotendeels door het nieuw geplaatste loopslot worden opgevuld toch?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #8
  De boring voor een HCS-systeem is 54 mm. Fabrieksmatig zal dat kloppen, echter als deze met de hand zijn geboord zal het gat nog een paar mm groter zijn. Dan zul je al 60 mm brede schilden nodig hebben om de gaten netjes af te dekken.

  Ik denk niet dat die er zijn, weet dus waar je aan begint.

  Bij het vullen en opnieuw frezen van de gaten en slotkast zal dit altijd zichtbaar blijven, want in een holle deur zal een vulmiddel niet hechten.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #9
  Daar was ik ook al bang voor. Misschien dan beter een nieuwe deur kopen? Opdekdeuren hoeven volgens mij niet duur te zijn.
   

  maikpeanut

  • #10
  Bedankt voor jullie reacties. Zullen in dat geval beneden gaan kijken naar nieuwe opdekdeuren. Nog tips waar op te letten bij aanschaf? Gaten voor loopslot en paumelle zijn vaak op standaard hoogte geboord toch?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #11
  Hart krukgat zit meestal op 1050 mm vanuit de onderkant van de deur gemeten. Ook daar moet je dus even naar kijken: Bij een HCS is hart krukgat gelijk aan het hart van de (dag)schoot. Echter bij een standaard Nemef 1200 slot is dit niet het geval. Dus de positie van de schoot zal niet overeen komen met de sluitplaat in het kozijn.

  Een optie is om de deuren met een andere krukgat hoogte (en dus slotkastfrezing) te bestellen.
   

  maikpeanut

  • #12
  Indien het slotgat/sluitplaat in het kozijn ook op 1050mm zit, lijkt deze dus voor veel standaard deuren/beslag niet te passen? Ik zal binnenkort even kijken, wellicht zit het slotgat wel op de 'standaard' hoogte in het kozijn. Anders deze qua hoogte aanpassen een mogelijkheid?
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu