Hoogte van vide bepalen

Ronaldv078

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben druk bezig om plannen te maken voor mijn zolder.
Het plan is om de zolder in 2e te delen zodat ik 2 kamers kan maken. 1 van de kamers zal een vide krijgen welke begaanbaar is vanaf de andere kamer.
De hoogte van de zolder is 4 meter dus hoogte zat.

De ideale hoogte waarop ik het plafond van de vide zou willen is 2,60m. Mocht ik ook nog een dakkapel willen dan zou ik natuurlijk wel willen dat ik het plafond van de vide door kan trekken in het dakkapel ipv hoogteverschil te krijgen.
Is dat een beetje gangbare hoogte van een dakkapel plafond of is het te hoog?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Plafond 2,60. Dikte van plafond, rachelwerk, balklaag en vloer is ca 200 mm. Vrij hoogte wordt dan 402 - 260 -20 = 122 cm. Dat is niet veel.
   

  Ronaldv078

  • #3
  122 cm opslagruimte voor de vide is inderdaad niet veel, maar de opslag is niet mijn hoofddoel. Het gaat mij meer om de loops dat ik mijn hoge plafond hou in 1 kamer en in de andere kamer een laag plafond heb (voor eventuele thuisbioscoop).

  Het issue is dat ik aan de andere kant van de zolder een raam heb, een stuk boven de trap welke op de hoogte van 2,60m zit. Ik wil de vide eigenlijk doortrekken tot over de hele trap heen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu