Hoogglans / zijdeglans en vergelen

Robbie's

 • #1
Veel gelezen op dit forum over vergelen van witte verf. In de (donkere) gang wil het vrouwtje graag witte hoogglans lambrisering. De MDF lambrisering heb ik zelf gemaakt maar is er watergedragen hoogglans verf die niet vergeeld? Als die er niet is is er dan wel watergedragen zijdeglans verf die niet vergeeld?

Op het toilet heb ik op het plafond met een bekend merk (His...) Hoogglans watergedragen verf gebruikt maar binnen zeer korte tijd ging dit vergelen. Moet ik op zoek naar een hoogglans watergedragen verf zonder alkyd emulsie en bestaat die?

Toch maar licht grijs verven? Vrouwtje zal niet blij zijn 😢

Graag wat advies.

Bvd
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Nee. Wel sterk minder vergelend dan terpentinehoudende verf. Zijdeglanzende watergedragen verf heeft de hoogste weerstand tegen vergeling, dit kunt u dus tav het vergelen het beste toepassen.
   

  Robbie's

  • #3
  Hi Kees,

  Bedankt voor je reactie.

  Gisteren naar de DHZ geweest en daar kreeg ik de opmerking dat terpentine verf niet vergeeld en watergedragen verf juist wel vergeeld. Hele discussie gehad met verschillende medewerkers en allemaal gaven ze aan dat terpentine gebaseerde verf niet vergeeld. Ik kan mij herinneren dat mijn vader (was huisschilder) in het verleden de tip had gegeven dat terpentine vergeeld en.... Gelukkig hebben we dit forum en heb ik dus ondertussen watergedragen verf zijdeglans gekocht.

  Bedankt voor de hulp.

  Mvg,
  Rob
   

  Grunt

  • #4
  Is ook mijn praktijk-ervaring: watergedragen verf vergeeld niet / nauwelijks, oplosmiddel gedragen verf wel.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  Dan lijkt het mij raadzaam dat alle medewerkers eens aan hun baas vragen een cursus verfchemie te mogen volgen.
  Even voor deze mensen ter overdenking: watergedragen verven hebben geen voor UV licht ontvankelijke atomen in hun molecuulketens. Een hele bek vol, maar spreekt voor zich: ze vergelen niet.
  Ze zijn niet geheel vergeelvrij, want er bestaat namelijk ook nog zoiets als donkervergeling.
  De mate van vergeling is ook afhankelijk van de gebruikte bindmiddelen en toeslagstoffen.
   

  Prodeo

  • #6
  Er staat een mooi item over vergelen in ons adviescentrum.

  Vergeling is dus nooit 100% uit te sluiten, wel zijn er producten die boven het maaiveld uitsteken. Daarnaast staan er ook diverse tips in ons adviescentrum om vergeling tot een minimum te beperken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  @ Prodeo,

  uw forumnaam is gewijzigd en uw avatar is verwijderd.
  Lees de forumregels.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu