Hoogglans over Zijdeglans

Robbie's

  • #1
Kun je Histor Perfect Finish Hoogglans (wit) over Histor Perfect Finish Zijdeglans aanbrengen? Ik begrijp dat het andersom logischer is maar de zijdeglans verf zit al (binnen) op de kozijnen en ik wil er liever hoogglans op,

Bvd,
Rob
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Zonder probleem. Schuur de zijdeglanslaag wel eerst voldoende mat.
 

Robbie's

  • #3
Bedankt Kees. Vrouwtje heeft liever hoogglans, maakt eenvoudiger schoon. Vergeeld watergedragenn hoogglans sneller dan watergedragen zijdelglans of valt dat vergeleken met terpentine verf allemaal wel mee.

Bedankt.
Mvg,
Rob
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nou nee, dat valt zwaar tegen, zeker bij lichte kleuren vergeeld terpentineverf behoorlijk. Watergedragen niet / nauwelijks.
 

Robbie's

  • #5
Hi Kees, ik weet dat terpentine gedragen verf sneller verkleurd. Maar ik zou graag willen weten of watergedragen hoogglans ook sneller verkleurd dan watergedragen zijdeglans.

Bvd.
Mvg,
Rob
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Nee, niet noemenswaardig. Officieel leren we: bevatten niet voor UV licht ontvankelijke atomen in hun ketens. Gewone schilders taal: UV heeft geen invloed als vergelende factor.
Er bestaat echter ook donkervergeling. Ook dit speelt geen rol van betekenis bij watergedragen hoogglanzende verf (!)
Hoogglanzende lak is wat anders als hoogglanslak. Een watergedragen hoogglanzende lak heeft niet de gesloten bolle glans van een terpentine gedragen hoogglansverf. Maw: Wg glimpt wel, maar je kunt er niet je haar in kammen. :mrgreen:
 

Robbie's

  • #7
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Dan moet het vrouwtje maar lekker buiten haar haar kammen. :D Buiten gebruik ik terpentine gedragen hoogglansverf en dat blijft heel lang goed (en ook goed schoon te houden).

Mvg,
Rob
 

Robbie's

  • #8
Wil de volgende informatie graag even delen. Op de Histor Perfect Finish Acryl Wit Hoogglans staat op de verpakking dat witte kleuren kunnen vergelen op donkere plekken. Nu is het zo dat de luiken bij onze zoon op de kamer vaak dicht zijn. Op de Histor Perfect Finish Hoogglans verpakking staat "Gebruik in dat geval Histor Zijdeglans Wit". Ik denk dat ik in dat geval hoogglans maar moet vergeten. Ga nog kijken naar een alternatief, Histor One Hoogglans maar wil niet na een paar maanden weer opnieuw beginnen. :D
 

Robbie's

  • #9
En ik zie dat Kees de Schilder mij dat al eerder (vorig jaar) heeft uitgelegd.... :D

Quote:
Zijdeglanzende watergedragen verf heeft de hoogste weerstand tegen vergeling, dit kunt u dus tav het vergelen het beste toepassen.[/quote]

Topic kan worden gesloten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
U mag mij gerust bij herhaling controleren. Dat houd mij scherp. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu