Hoofdzekering vervangen wel of niet doen?

PdeBruine

  • #1
Hallo allemaal, in ons huisje zijn we bezig met de renovatie van het electra. Ook willen wij onze enkel tarief meter laten vervangen door een dubbel tarief meter.

Nu zei degene die alles aan gaat sluiten dat het verstandig was om de hoofdzekering ook te laten vervangen voor een nieuwe.
Omdat bij de nieuwe hoofdzekeringen je zelf wat kan doen als hij door brandt/smelt. Met de oude moet de leverancier dit namelijk doen omdat die verzegeld is.

Is het verstandig om die hoofdzekering te laten vervangen? Of kan ik net zo goed de oude laten zitten? Welke voordelen zitten hier voor mij?
 

Gerrit

  • #2
Waarom zou je die vervangen? De automaten zijn weliswaar te bereiken voor de gebruiker, maar als de installatie goed is, gaat hij er nooit door.
Wel even denken aan gelijktijdig gebruik van "grootverbruikers".
Bovendien is het maar de vraag of het netwerkbedrijf bereid is dit uit te voeren.
 

PdeBruine

  • #3
Tja voor het geval dat... zeg maar. Mocht hij toch onverhoopt een keer stuk gaan en ik moet een paar uur wachten terwijl ik het zelf in 2 minuten kan doen dan is dat toch wel makkelijker.

Ik heb al navraag gedaan bij het netwerk bedrijf en zij kunnen en willen dat wel doen tegen betaling van een x aantal euro's natuurlijk ;)
 

Roman

  • #4
Als het goed is dan is je kast berekend op de hoofdstop (en andersom) en heeft het weinig zin. Tenzij je verzwaring wilt, dan moet toch e.e.a. worden vervangen kun je meteen een nieuwe kast plaatsen indien de oude niet voldoet oid.
 

PdeBruine

  • #5
Ik hoef geen verzwaring, volgens mij komt er niet zo heel veel speciaals in:

Was en droogmachine, combi magnetron, koelkast, vrieskist, cv-ketel, vloerverwarming, dat zijn de groot verbruikers denk ik.
Dat moet die bestaande hoofdstop toch wel kunnen hebben??
 

Roman

  • #6
Sja, ik kan je meter niet zien dus ik weet het niet.
(gissen is missen)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wanneer die "iemand" een installateur is met zegelrecht kan hij de zekering wanneer nodig vervangen, zo te lezen is die "iemand" niet gerechtigd.
Misschien toch maar een erkende installateur inschakelen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Die iemand kan toch geen verzwaring/vervanging van de patroon houders doen ook al heeft hij zegelrecht. Voor mijn baas heb ik zegelrecht maar ik mag niet een zwaardere zekering plaatsen en ik mag de hoofdaansluiting niet veranderen van smeltpatronen naar automaten bv. Dat moet de netbeheerder doen.

De vraag of je die patronen moet vervangen voor automaten, gezien je belasting zou ik het niet doen.
Je kan waarschijnlijk voor het bedrag dat je ervoor kwijt bent 3x een plaatselijk installateur laten komen om hem te vervangen en te zegelen.
En zo vaak knap zo'n zekering echt niet. Dat gebeurt maar zo zelden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu