Honeywell 2-wegzoneklep icm honeywell round aan/uit

Rolandb

  • #1
Beste mensen,

Ik zit met het volgende probleem.

Vorig jaar november is er bij ons een ketel geinstalleerd (remeha tzerra cw5) met een zoneklep voor voor de vloerverwarming icm een honeywell round aan/uit thermostaat.
De radiatoren op eerste en tweede verdieping moet nog aangesloten worden. Enige tijd geleden bleek dat de klep niet meer reageert op de thermostaat. Hij blijft open staan op dit moment.

Hoe kan ik de werking van de klep controleren? Sluiting maken op het kroonsteentje? Moet de thermostaat dan even losgehaald worden van het kroonsteentje?

Hoe weet ik of de thermostaat wel naar behoren werkt? Hij lijkt het te doen in die zin dat bij hogere temperatuur instellen vlammetje gaat branden en met lager zetten deze weer uit gaat.

Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen?

Hoor het graag!

Groet en fijne dagen.
Roland
 

Bert pit

  • #2
Vermoedelijk is de klep nog niet aangesloten. Als beneden één zone is en de rest is nog niet aangesloten dan werkt het waarschijnlijk prima zo.

Zonder typenummer is het overigens moeilijk te zeggen hoe het contact werkt.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Rolandb

Rolandb

  • #3
Beste Bert,

De thermostaat stuurt de klep aan en niet de ketel. Vandaar dat het wel handig is dat hij reageert op de aan/uit thermostaat. Aan de ketel hangt een i-sense thermostaat ingesteld alvast op weersafhankelijke regeling. Ik zal typenummer even opsnorren vandaag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu