Homeplugs: wat is het geheim?

Boneventura

  • #1
Ik krijg mijn internet homeplugs maar niet goed aan de praat. De situatie is als volgt:

Als ik 2 homeplugs (200 mbit) in de woonkamer aansluit, werken ze prima. Ze zitten dan op dezelfde stroomgroep. Snel internet, stabiel, etc.

Als ik een homeplug verplaats naar de meterkast, waar de router staat, werken ze heel slecht. Dat stopcontact zit op een andere stroomgroep. Ze maken wel verbinding, maar de homeplug geeft continu rood, oranje lampje aan, wat staat voor matig/slechte verbinding.

Op de bovenetage krijg ik op sommige stopcontacten een goed signaal. En in 2 kamers helemaal geen signaal. Die 2 kamers zitten op dezelfde stroomgroep als het stopcontact in de meterkast.

Kortom: de homeplugs geven een hele slechte verbinding, zowel met andere homeplugs die aangesloten zijn in dezelfde stroomgroep, als homeplugs die aangesloten zijn in een andere stroomgroep.

Wie heeft hier ervaring mee? Ik snap er niets meer van.
 

Ronald42

  • #2
Heeft U wellicht een 3-fase installatie? Bij twijfel graag goede foto van meter sturen. Als u de homeplugs gebruikt bij een 3 fase installatie zullen deze nooit (goed) kunnen werken.
 

Boneventura

  • #3
Wat wilt u exact op de foto zien? Ik maak 'm gelijk! Ik weet overigens niet wat 3-fase is.
 

Boneventura

  • #4
Kun je hier iets mee?





 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
Dit is een 1-fase aansluiting.
Hij zit dus wel op dezefde fase.
 

Ronald42

  • #6
Tja dan zou het goed moeten werken. Ik heb dergelijke dingen ook wel eens toegepast eigenlijk nooit problemen. Omruilen een optie?
 

Boneventura

  • #7
Ik heb ze al anderhalf jaar. Tot nu toe heb ik ze altijd in de woonkamer gebruikt, en ze deden het goed. Nu heb ik er een naar de slaapkamer verplaatst en dat werkt dus niet. Daarna weer terug naar de woonkamer: geen probleem. Mijn conclusie is dat het niet aan de homeplugs ligt maar aan de bedrading. Maar het vreemde is: de stopcontacten werken prima. Alleen het internetsignaal komt niet door. Is ook nog dezelfde stroomgroep.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Weet je zeker, dat de slaapkamer en de woonkamer op dezelfde groep zit ?
Want dat is vaak het probleem, met die homeplugs, dat ze dan niet goed werken.
Mijn ervaring is, gewoon een kabeltje trekken, is het beste en een goede router.
In het verleden ook wel eens bezig geweest, met die dingen, in samenwerking met een satelliet ontvanger en server, maar een kabeltje werkte toch het beste.
 

Boneventura

  • #9
Dit probleem heb ik helaas nog steeds. Ik heb nu het idee opgevat om òfwel een installateur in te huren om het hele elektra door te laten meten, òfwel zelf zelf een poging te doen om een en ander door te meten. Maar dit is wel een beetje met hagel schieten eigenlijk. Zijn er mensen die hier ideeën over hebben? Kan dit zinvol zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Ik zou er zelf geen enkele zinvolle meting voor weten, het Energienet is niet bedoeld voor data, dat het kan is een 2e maar het is er niet voor bedoeld.
De meeste installateurs zullen daar dus niet echt metingen aan kunnen verrichten omdat alle metingen specifiek om energie overdracht gaan en niet over data.
We kunnen hoogstens de netvervuiling meten maar of dat veel nut gaat hebben.

Heb je overspanningsbeveiligingen in gebruik, verwijder deze eerst eens en kan nl een hf filter inzitten die je signaal verstoort.

kijk of beide groepen op dezelfde aardlek zitten, het kan zijn dat de spoelen hierin de boel verstieren.
 

Akatar

  • #11
Misschien heel iets anders, maar waarom geen wireless bridge?
is betrouwbaarder dan de homeplugs (is mijn ervaring)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #12
Bij mij juist andersom.
 

Akatar

  • #13
Wat ik hierboven lees werken de homeplugs niet, dan werkt een wireless bridge snel beter :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu