Hoge plinten bij verlijmde vloer

Wary

  • #1
Ik ben mijzelf op dit moment aan het oriënteren hoe we de vloer gaan aanpakken. We willen graag een PVC vloer verlijmd leggen. Nu ben ik er nog niet helemaal uit of het handig is om hoge plinten pas te plaatsen nadat de vloer is geëgaliseerd en de PVC vloer verlijmd is gelegd.

Mijn gevoel zegt dat dit voor de mooiste afwerking zorgt maar bij diverse PVC vloerenverkopers krijg ik te horen als ze het zouden leggen dat eerst de hoge plinten gelegd moeten worden, daarna pas de vloer wordt geegaliseerd en daarna wordt de PVC vloer tegen de plinten gelegd. Waar de vloer tegen de plinten komt adviseren ze ook kit te gebruiken.

Waarom je beter niet de plint na de vloer kan doen is omdat een vloer nooit helemaal recht is en dit onder de plinten goed te zien is door schaduwvorming onder de plinten.

Ik ben benieuwd wat de ervaringen hier zijn met het leggen van een verlijmde vloer in combinatie met hoge plinten. Waar doe ik goed aan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het mooi strak moet eerst de plinten plaatsen, de vloerenleggers hebben het correct beschreven.
Plinten en zeker hoge plinten strak op de vloer krijgen is vrijwel niet te doen omdat langs de wanden altijd verschillen in de vloer zitten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ook als de vloer eerst geëgaliseerd is?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De vloer wordt wel eerste geëgaliseerd om het oppervlak glad te krijgen maar niet om golven en aflopen vanaf de muur weg te krijgen, bij plinten naderhand plaatsen is er toch verschil te zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu