Hoge plint verwijderen van de muur

Plintenvraag

  • #1
Hallo klussers.

Vraagje. Ik heb een huis waarbij hoge plinten tegen de muur zitten gemonteerd. Nu heeft de vloer waterschade en moet de vloer eruit. Alleen de plinten zijn over de vloer gemonteerd en moeten er nu af. Deze plinten zitten met montagekit vast.hoe krijg ik deze vast zonder de gestucte muur te beschadigde.

Jullie nog gouden tips? Alvast bedankt!!
 

De Bob

  • #2
Probeer er een breed plamuurmes achter te krijgen, en zo door de kit te steken/snijden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Snij de hoek van de plint met de muur in met een scherp mes, dan blijft het stucwerk boven de plint hopelijk gaaf.
Ik zou vanaf een hoek de plint splijten in niet te grote stukken, u kunt er dan ook wat gemakkelijker achter komen om de kit door te steken/snijden.
Nieuwe biets bredere plinten plaatsen die net over de doorgesneden stuc vallen zodat beschadigingen niet meer te zien zijn.
 

Plintenvraag

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Is er ook een mogelijk de plint heel te laten en eraf te halen? Mijn zorg is dat ik de muur boven de plint niet wil beschadigen.. nog creatieve ideeën of ervaringen?
 

De Bob

  • #5
Zie mijn post eerder hierboven
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als je eenmaal een stuk plint loshebt, kan je de rest via de zijkant loshalen. Als de muur dan beschadigd, dekt de nieuwe plint dat af. Het kleine stukje plint wat in het begin beschadigd kan je vervangen en de rest hergebruiken.

Als het met het plamuurmes niet lukt om de montagekit door te steken, kan je de plint met een occilerende zaag onder 45° doorzagen en met een flinke schroevedraaier/kleine koevoet loswrikken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu