Hoge of lage douchebak

Reno

 • #1
Ik was gisteren in de bouwmarkt voor een douchebak, maar zag hier duidelijk verschillen in hoogte.
Is het verschil in hoogte bij douchebakken alleen maar voor de ruimte die er nodig is voor sifon en afvoer? En is de manier van plaatsen ook anders.

Ik wil mijn zolder om gaan toveren in een badkamer.
Hier moet de douchebak op komen: nog te bepalen soort vloer, hieronder zitten vloerbalken(16 cm hoog), hieronder zit de keuken.) De ruimte onder de vloer is dus 16 CM.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • VeroNL

  • #2
  Bedoel je met "het verschil in hoogte": het verschil tussen inbouw/opbouw douchebak, of het verschil tussen vlakke/verdiepte douchebak?

  De "hoge" douchebakken hebben veelal een schuimlaag (polystyreen) aan de onderzijde. Deze laag is de draagconstructie van de douchebak. Voordeel is dat er vaak direct op deze laag getegeld kan worden. De douchebakrand wordt tevens volledig ondersteund.
  De "lage" douchebakken worden vaak gedragen door een frame met pootjes. Deze worden niet altijd meegeleverd. De zijdelingse constructie en tegels zul je dan nog moeten aanbrengen. Voordeel is dat je nog behoorlijk wat speling hebt met je sifon. Bovendien is de bak met de pootjes makkelijk waterpas te stellen.
  Als er een speciaal frame met pootjes beschikbaar is voor een bepaald type douchebak, dan is er veelal ook een frontpaneel verkrijgbaar. Voordeel: frontpaneel is makkelijk verwijderbaar, zodat de sifon bereikbaar blijft.
   

  Reno

  • #3
  Bedankt voor je reactie.
  Waarschijnlijk bedoel ik inbouw/opbouw douchebak.
  (als vlakke/verdieptedouchebak alleen gaat om gebruikersgemak)

  Kan je bij zo'n hoge douchebak(polystryreen onderzijde) ook makkelijk bij de sifon?

  Het plaatsen van een lage douchebak is als ik het goed begrijp een wat moeillijkere klus dan de "hoge"bak?

  Moet je bij een douche altijd rekening houden dat je bij de sifon moet komen?
   

  Xr8

  • #4
  Indien de lage douchebak op poten staat heb je geen probleem met de sifon, deze valt wel weg in de hoogte van de poten. Het voordeel van deze bakken is wel dat de instap lager is.

  Je hebt sifons welke vanuit de douchebak uit elkaar te halen en te reinigen zijn. Het is niet beslist noodzakelijk dat je bij de sifon kunt. Kwaad kan het echter niet, als deze bereikbaar is kun je er in ieder geval altijd bij in geval er problemen ontstaan

  Succes ermee.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu