Hoeveel maximaal op G4 gasaansluiting

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #21
Bereken of laat de gasleiding nou gewoon berekenen ipv te gaan lopen gokken.
GISSEN IS MISSEN!!!!
En inderdaad als het een cw3 toestel is van 24kW blijft ie op warm water gewoon 24kW gebruiken.
De 7kW heeft zoals reeds eerder gezegd alleen betrekking op het cv gedeelte.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #22
Mijn laatste reactie was vooral om in een richting te denken waarbij verzwaring van de meter niet nodig is en er dus geen hoger vastrecht komt.
Bijvoorbeeld met de 3 teruggedraaide ketels en maar één die voor al het warme water zorgt. Dus maar één die op vollast kan draaien voor het warme water. Dit via een voorraad boiler om aan de vraag te kunnen voldoen als er tegelijk water gepakt wordt.
Voor een andere optie die ik gaf is inderdaad veel regelwerk nodig.
 

Peter90

  • #23
Bedankt voor de reacties.

‘’ik denk dat ts bedoelt dat het cv vermogen op 7kw staat, maar dan staat het tapwater nog op het volle vermogen en zal dus voor problemen kunnen zorgen bij gelijktijdig gebruik’’

Klopt inderdaad, ik was hier wel benieuwd naar.

Maar nu ik weet dat met vraag naar warm water vraag de ketel alsnog zijn volle vermogen verbruikt ga ik hier van uit in mijn berekeningen. Dit is niet eenvoudig zoals ik gemerkt heb, dus een leuk klusje voor vanavond.

De g6 meter zou trouwens een capaciteit hebben van 99kW volgens de offerte van mijn gasleverancier en niet 93kW, dus dat scheelt weer.
 

Tillyhond

  • #24
Grofweg berekend heb je een gasmeter nodig van 10M3
(gelijktijdigheids factoren voor de CV ketels = 1 en voor de kooktoestellen 0,7 altijd bepaalt op het maximale vermogen van het toestel)
1m3 gas =10Kw (Alles grof afgerond)
Echter wat er al eerder is gesteld, laat eerst maar eens bekijken of je leidingmaat wel goed is aangezien je minimaal 20 Mbar bij je toestellen moet hebben (meestal ook voorgeschreven door de leverancier)
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #25
Bij het energie bedrijf wordt uitsluitend gerekend met de maximale toestel belasting, de ingestelde belasting toe niet ter zake voor de grote van de gasmeter.

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu