Hoekbureau met 18mm timmerpaneel

Frankmeulenaar

 • #1
Ik wil een bureau gaan maken wat in de hoek van de kamer komt te staan. Afmetingen worden 200 x 60 cm; ik wil 'm gebruiken voor een computer, maar wil het graag ook wel stevig hebben. Aan twee kanten kan hij dus op latten op de muur zitten; ik zou het mooi vinden als hij dan alleen maar één tafelpoot heeft, op de overgebleven hoek.

Nu heb ik nog een timmerpaneel van de praxis liggen (onbehandeld massief eiken, 200x60cm, 18mm dik), en zou 'm graag hier mee maken. Ik denk dat ik hier wel wat balkjes onder moet hangen om 't stevig te krijgen?

Ik had dit idee (bovenaanzicht):

Hij leunt dus al op twee kanten op de muur (blauwe lijntjes), maar ik heb waarschijnlijk nog wel een paar balken nodig. Mijn balk 'b' komt dan niet bij de poot uit (anders zit die balk zo ver naar voren, en dan zie je 'm te veel, lijkt me). Gaat dit werken? Hoe dik moeten de balken dan zijn? Hoe ver kan 'b' van de voorkant af?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als je niet op het bureau gaat zitten of staan, is balk B volgens mij helemaal niet nodig.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu