Hoe zit deksel van PVC ontstopping T stuk vast?

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #21
De grond ziet er droog uit, dus een infiltratieput zal werken. Eventueel een krat erbij als je wat meer capaciteit wilt hebben, bijvoorbeeld als er een terras op afwatert.

Klemzadel op de buis kan ook, kom je meteen wat lager uit.
Misschien een aanschroefmof in het deksel. Die zie ik zo snel alleen in 50mm, wat vast wel genoeg zal zijn.
 

Fmrama

  • #22
Zo’n infiltratie put is nu een reële optie. Ik kijk effe hoe het gaat met die gaten die ik al gemaak heb. Nog 2 erbij morgen mss. En dan nog eens met de terrasreiniger er over. Zien of het wat sneller wegloopt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Fmrama schreef:
Als plan C heb ik als proefje 2 gaten met de grondboor gemaakt , 1 mtr, en gevuld met split. Het water zakt iig sneller.
Over een half jaar herhaling test.
 

Fmrama

  • #24
Dat gaat zeker gebeuren.
Ik kom tot deze “oplossing” omdat ik dit in de tuin van mijn vorig huis ook heb gedaan. Daar bleef , vanaf de oplevering, na een regenbui 10 cm water staan in een gedeelte. Daar toen ook een gat gegrondboort en gevuld met kiezel. De 10 jaar dat ik daar gewoond heb, nooit meer last gehad. Dat was toen wel op kei grond. En nu zit ik op zand.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Bij de meeste gemeentes mag je hemelwater niet meer op riool lozen. Infiltreren is beter. Dat er na regenbuien even water op een terras staat is normaal. De meeste grondsoorten laten het vanzelf door.
 

Fmrama

  • #26
Het regenwater is niet het probleem. Het is meer een waterballet als ik het terras schoonspuit met de hogedruk reiniger. Maar goed, dat is maar 1 x per jaar. Dus niet echt iets om wakker van te liggen. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu