Hoe weet je wat je moet bestellen?

Barrie78

  • #1
Hallo allen,

Wij zijn bezig met een totaalrenovatie en ik wil graag * schakelmateriaal bestellen. Ik heb een goede site gevonden in Duitsland echter nu is de vraag...hoe weet ik wat ik moet bestellen?? Het gaat mij hier om de tastdimmers, hotelschakelingen van meer dan 2 waar ik vooral niet uitkom.

De rest, stopcontacten en afdekramen is uiteraard geen issue. Nu kan ik uiteraard een elektricien vragen maar de meeste die ik heb gesproken willen dan ook het schakelmateriaal leveren. Ik snap dat advies niet gratis is en zelfs wanneer ik aanbied om uurloon te betalen voor het advies over WAT ik moet bestellen zit men dat niet zitten. Sorry maar aangezien wij alleen al 65 stopcontacten hebben en 10 dimmers is het kosten verschil met zelf bestellen in Duitsland meer dan € 1500 !

Ik heb ook * zelf gebeld maar die keken beetje raar op van een particulier die hun direct belt en verzocht mij een elektricien te zoeken....vandaar nu deze post.

Ik hoop dat iemand mij via een reactie wegwijs kan maken of lig op weg kan helpen. Dank

Barrie
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zet op papier wat waar moet komen, en tel het bij elkaar op. Hoe ga je het zelf monteren, als je niet weet wat je moet bestellen :?:

Ik heb de merknaam verwijderd. Dat is niet toegestaan.
 

Barrie78

  • #3
Sorry had het beter moeten uitleggen, uiteraard heb ik alles opgeschreven en weet ik wat waar moet komen. Het gaat me echter om dat er op de site van het merk schakelmateriaal wel 4 verschillende tastdimmers staan dus welke moet ik hebben? Dat geld dan ook voor kruisschakelaars etc
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Een kruisschakelaar is een kruisschakelaar, daar zijn geen smaken in, alleen series zolang ej binnen die serie alle onderdelen houd gaat dat wel goed.

Tastdimmers, blijf binnen dezelfde serie, en kijk welke belasting je gaat dimmen klaar ben je.
 

Barrie78

  • #5
Ok top dank je. Maar hoe weet ik welk binnenwerk ik nodig heb om een dubbele hotelschakeling te realiseren? Ik snap dan een 50-200V tastdimmer en (denk ik) 1 kruisschakelaar maar verder? Ik heb interesse in e-funk van hetzelfde merk maar daar waag ik me al helemaal maar niet aan. Zonde want ik zou het graag aanschaffen maar niet voor de veel duurdere prijzen die een elektricien rekent.
Dank


Stukje tekst verwijderd, mod.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Het aanbieden van (betaald) werk is niet de bedoeling hier, daar zijn andere sites voor.
Maar begin eens met een duidelijke omschrijving van de gewenste schakelingen. Wellicht kan iemand je dan verder helpen.

Ps. Een hotelschakeling bv. is meestal een misplaatste aanduiding voor een wisselschakeling. Verdiep je daar dus een beetje in.
 

Barrie78

  • #7
Dank wederom voor de reacties en excuses voor de misplaatste opmerking omtrent aanvraag van betaald advies.

Ik heb een duidelijke lijst en overzicht maar is beetje lastig omschrijven maar ga het hier proberen. Woning telt 3 verdiepingen. Op elke verdieping komt een lamp aan het plafond op de overloop. Deze worden niet gedimt maar moeten op elke verdieping aan uit kunnen worden gezet, kortom 3 kruisschakelingen (?). Daarnaast komen er in de vestibule en de hal 3 wandlampjes, deze worden gedimt en op drie verschillende plaatsen geschakeld. Wat moet ik hier voor hebben? 1 dimmer en 2x kruisschakelaar? Ander?

Dank
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Een kruisschakeling bestaat uit 2 wisselschakelaars en een 1 kruisschakelaar.
of uit 3 schakelactors en 3 tsters
of 1 schakelactor en 3 tasters

1 dimmer met wisselcontact en 1 kruis en 1 wisselschakelaar. dan kan ej op 3 punten schakelen en op 1 punt dimmen/instellen

of 1 tastdimmer met neveningang en 2 pulsdrukkers. Je kan dan op elk punt in uitschakelen(kort drukken) en dimmen(vasthouden)
en in draadloos 1 dimactor en 3 tasters.

Houd je er rekening mee dat je behoorlijke kans maakt op invoerrechten als je zoveel materiaal laat komen en dat sommige leveranciers andere prijzen rekenen voor NL klanten, en ook niet altijd leveren aan particulieren ivm de uitgebreide garantie regels in NL.

Als het zo makkelijk is om 1000 euro's te besparen voor jou hoeveel zou mij dat wel niet schelen als pro/grootverbruiker? en als ik dan 50% van dat voordeel doorbereken is de marge voor mij geweldig toch krijgen we dat niet voor elkaar.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik bestel ook regelmatig schakelmateriaal in Duitsland, gewoon via internet. Het is gewoon stukken goedkoper daar, in Nederland zitten veel handelaren die snel rijk willen worden (als met zoveel spullen) en graag particulieren een poot willen uitdraaien.

Vanuit Duitsland betaal je geen invoerrechten. Verder staat op de site vaak wel of ze leveren aan NL of niet. Andere prijzen voor NL heb ik nog niet meegemaakt, wel vaak hogere verzendkosten maar dat valt allemaal nog wel mee.

Als je wilt weten of je deze of gene schakelaar nodig hebt kan je ook gewoon de Nederlandse importeur bellen (die dan niks aan je verdiend maar dat boeit mij matig).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu