Hoe te plaatsen keuken met stollen (wangen)? laminaat

Sn00ky-g

  • #1
Volgens de keukenleverancier is het verstandiger om eerst een laminaatvloer te leggen en daarop de keuken met stollen (aangezien de stollen op de vloer moeten rusten).

Is het ook mogelijk om eerst de keuken te plaatsen en daarna de laminaatvloer leggen (je schuift de laminaatvloer dan onder de stollen, welke dan uiteraard korter zullen moeten worden)?

Iemand een idee of tips?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Wat bedoel je met stollen??

Ik ken wel kerst stollen, die je kunt eten, maar die stel je niet onder een keuken.
 

Geus

  • #3
Blijkbaar bedoel je dit met stollen:

Ik zou sowieso geen gewicht gaan plaatsen op laminaat, dat wordt dan belemmerd in het werken en het kan krom komen te staan. Bovendien gaat een keuken doorgaans langer mee dan een laminaatvloer. Dus mijn advies het dragende deel van de keuken niet op het laminaat. M.i. dubieus advies van de keukenboer.

Je hebt dan wel een uitdaging om het mooi te laten aansluiten, zonder plint o.i.d. Van wat voor een materiaal zijn die stollen gemaakt? Misschien kan de onderkant van de stollen over de hoogte van ondervloer + laminaat smaller gemaakt worden of plaatsen op iets smallere balkjes van de juiste hoogte, zodat het laminaat er net iets onder past (zowel zijkanten als voorkant). Dan ziet het er strak uit, maar kan ook nog werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu