Hoe sluit ik receiver, dvd speler en videorecorder op tv aan

Vraagsteller

  • #1
Beste specialisten op audiogebied. Ik heb een tuner-receiver , een dvd speler en een videorecorder en een tv met alleen 2 scartaansluitingen, geen tulp. Ik wil dat het geluid van de tv via de receiver op de luidsprekers komt, altijd. Deze 3 componenten hebben alledrie een scartaansluiting. Zelf dacht ik aan het volgende; een scartverloopstekker kopen en die in 1 van de 2 scartaansl. doen op de tv en dan de drie componenten alledrie met scartkabels op de tv aansluiten. Is dat de juiste manier en moeten er nog onderling verbindingen tussen de componenten gemaakt worden? met tulpstekkers of zo? Indien nodig kan ik foto's plaatsen van de achterkanten van de componenten en de tv. Graag uw advies.
 

StefanD

  • #2
Met zo'n stekker kun je een tulp-audio-uitgang toevoegen:
 

Vraagsteller

  • #3
Maar blijft mijn vraag; klopt het wat ik schrijf ? moeten ze alledrie op de tv aangesloten en moeten ze onderling nog verbonden worden?
 

StefanD

  • #4
Als je wilt dat het geluid van de TV altijd naar de receiver gaat, dan moet de TV rechtstreeks op de receiver aangesloten worden.
Er is wat dat betreft geen reden om de apparaten ook nog onderling te verbinden.
 

Vraagsteller

  • #5
Prima, bedankt, maar moet ik dan niet een scartverloopstekker hebben die van 1 naar 2 scartaansluitingen gaat, in plaats van scart-tulp? weet niet of die wel bestaan hoor.
 

Vraagsteller

  • #6
Stefan, als ik jouw stekker koop, wat is dan de bedoeling; dat ik de receiver met tulp op die stekker aansluit en bijv. de dvd speler in het scartgedeelte van die stekker? of juist de video, of maakt het niet uit?
 

StefanD

  • #7
De bedoeling van de stekker in het plaatje is om de receiver op de tulp-uitgang aan te sluiten.
Sommige verloopstekkers van 1 naar 2 scart aansluitingen hebben een schakelaar waarmee je 1 van beiden aan zet; daar heb je dus niets aan als je beide tegelijk wil gebruiken.
Er zijn echter zoveel verschillende soorten scart-stekkers dat je het best aan de winkel kunt vragen of hij geschikt is voor wat jij wilt.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #8
Je kan ook scart aansluitingen krijgen aan een kant scart aan de andere kant tulp audio in /uit de vraag is alleen of je een audio uit op je tv hebt niet alle tv toestellen hebben dit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu