Hoe scheidingswand plaatsen bij dakkapel zonder tussenpaneel?

M@rk_$

 • #1
Hoi allemaal,

De vorige bewoners van mijn huis hebben een 3m breed dakkapel geplaats zonder tussenpaneel (2x vast glas en 1 draairaam in het midden). Precies in het midden van het dakkapel zit een spant, welke is weggewerkt in een scheidingsmuur.
Omdat het dakkapel geen tussenpaneel heeft, is de scheidingsmuur niet volledig aangehecht tegen tegen het dakkapel. Er zit dus nu ruimte tussen het dakkapel en de scheidingswand (zie foto). Ik vind dit niet netjes afgewerkt en het is ook niet geluid en licht dicht.

Ik zou ook niet weten hoe dit wél netjes dicht gemaakt kan worden. Tegen het draairaam kan niet (dan gaat hij niet meer open), en direct tegen het vaste glas lijkt mij ook geen optie (i.v.m. onderhoud vh houten dakkapel).

Heeft iemand een idee heeft hoe dit netjes afgewerkt kan worden? Of is dit gewoon het resultaat van een verkeerde keuze van een dakkapel zonder tussenpaneel i.c.m. een scheidingswand??

Alvast Bedankt!
Mark

20201017_163323.jpg 20201017_163253.jpg 20201017_163308.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Glas verwijderen en dan alsnog een dicht stuk plaatsen in de dakkapel waar de wand binnen tegenaan gezet kan worden
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Een extra stijl tegen de bestaande stijl plaatsen en daar het wandje op laten aansluiten.
  Wel kiezen: of het draairaam smaller of het vaste glas.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu