Hoe panelen (naden) af te werken

Bprosman

  • #1
In het kozijn van mijn achtergevel heb ik de lege "vakken" opgevuld met een MDF paneel (12mm).
Dit alles word geschilderd met verf op Alkyd basis. Nu ben ik op zoek naar een manier om de naden af te werken.

Plamuren zal m niet worden denk ik (naad is rond de 1..3 mm). Kitten ? Met kitten heb ik slechte ervaring met overschilderen, buiten is dat allemaal gaan scheuren (moet er wel eerlijk bij zeggen dat is pal op het zuiden en word meer dan 50 Graden in de zomer). Of kitten achteraf (met kit op kleur ? ) het word muisgrijs. Of gewoon schilderen en zo laten ?


IMG_0351.jpg
IMG_0352.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Afkitten met akrylaatkit (schilderskit). Gebruik een “anti crack” versie en laat deze 2 weken drogen. Daarna pas schilderen. Het probleem van scheuren ontstaat door te snel overschilderen en / of te veel beweging (werking) tussen de 2 materialen.
 

De Bob

  • #3
Plamuren zal het niet worden, kitten ook niet volgens u, dan zo laten en als het niet bevalt later dan afkitten op kleur, dan werkt het niet meer en hoeft ook niet geschilderd te worden.
Of gewoon dichtzetten met 2K Plamuur, bij inzakken 2x, dat blijft ook zitten.
Wel eerst de naden gronden
 
Laatst bewerkt:

Bprosman

  • #4
Allereerst dank voor alle reacties.

Gebruik een “anti crack” versie en laat deze 2 weken drogen. Daarna pas schilderen. Het probleem van scheuren ontstaat door te snel overschilderen en / of te veel beweging (werking) tussen de 2 materialen.

Weer wat geleerd, dat van die 2 weken wist ik niet.

Wel eerst de naden gronden

Ook dat wist ik niet.
 

Bprosman

  • #5
Gelukt, best wel trots op voor een amateur die een p*sthekel heeft aan schilderen (gewoon omdat ik er niet goed in ben). Muur moet nog wat bijgewerkt worden, helaas toch wat verf onder de "Kikker" getrokken maar durfde de tape ook niet (te) hard aan te drukken.


IMG_0391.jpg
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Bprosman

  • #6
Nog een update over de panelen. Geschilderd met hoogglans Alkyd (grijs) en (misschien niet ieders smaak) een lijstje er omheen gemaakt van geanodiseerd (grijs) aluminium en niets meer gekit.
IMG_0398.jpg
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Niets gekit, heel verstandig.:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu