Hoe moet ik een deur inhangen met deze scharnieren

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb in mijn garage nog twee binnendeuren staan die ooit eens door een timmerman zijn besteld. Ze zijn bedoeld voor 2 kozijnen achterin de garage. Het type scharnier waar de deur moet komen te hangen (metalen kozijnen) is mij onbekend. Hoe moet ik de deuren aan deze scharnieren bevestigen?



 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Het nikkelkleurig gedeelte van de paumelle (bovenste deel wat je er af kunt schuiven naar boven toe) met het eind waar draad in zit in de OPDEK deur draaien.
Doorgaans zijn de gaten voorgeboord in de deur.
De diepte die je ze erin draait een beetje bekijken door de deur als de paumelles ingedraaid zijn over de pennen schuiven (onderste deel van de paumelles in het kozijn)
Steekt de deur nog wat voorbij het kozijn in de slag aan de slotkant> dan de paumelle delen iets dieper in de deur draaien
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan zal ik eens beginnen om de deuren uit te pakken, want die zitten nog helemaal in het plastic. Als er al gaten zitten is het inderdaad een simpel klusje: even kijken hoe diep je de paumelle erin moet draaien en klaar.

Als de gaten niet zijn voorgeboord, is er dannog een trucje om ze op de juiste plaats af te kunnen tekenen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Meten is weten. :wink:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zitten er gewoon al voorgeboorde gaatjes in de deur! Niet te geloven dat ik daar nu pas achter kom. Deuren heb ik er gelijk ingehangen. Deurklinken had ik er ook al voor liggen dus alles was in een minuutje of 20 gepiept. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu