Hoe loslatend naad muur vlak/egaal krijgen, liefst naadloos

X011492

 • #1
Hallo,

De muur tussen mijn woonkamer en meterkast is van hout, daarover is iets geplakt, zie afbeeldingen. De naad die je ziet is los aan het laten. Dit stoort mij eigenlijk. Ik zou dit graag strak willen hebben, liefst naadloos. Stucen kan niet zo want dat hecht niet. Ik kan een gipsplaat een de rechterzijde (en over de huidige naad) plaatsen misschien, en dan laten stucen. Maar aan de linkerzijde heb ik niet genoeg ruimte voor een gipsplaat plus stucwerk met de paumelle denk ik. Iemand stelde voor om wat er nu afgeplakt zit los te maken en dan simpelweg te schilderen, maar ik weet niet wat de textuur daarvan is en het zal er ook wel met een bepaalde reden zijn opgeplakt. Hebben jullie suggesties hoe ik de het beste kan afwerken. Ik hoor het graag, alvast bedankt! 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Waar is die naad van de eerste foto op de andere foto's te vinden?

  Ik zie een hele strakke naad. Die is prima af te kitten. Dat is waarschijnlijk de minst zichtbare oplossing.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Volgens mij zit er op de hoek papieren wapeningsband.
  Waarschijnlijk is die los gelaten.
   

  X011492

  • #4
  quoten niet nodig - mod

  Hartelijk dank voor jullie reacties!

  @Peter, ik heb geen idee wat voor materiaal het is, het zit over het hele oppervlak.

  @IJkenhout, kitten zou kunnen. Zou ik dan eerst het beste het loslatende deel kunnen lijmen? Ik zie dat de vorige eigenaren langs de loslatende naad hebben geschilderd waardoor er nu klodders verf achter zitten, deze zal ik eerst weg moet halen zonder de laag zelf te beschadigen om het weer aan te kunnen drukken.

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Bedankt voor de extra foto's, het is beter te zien zo. Dan ga ik met Peter mee. Het moet eerst gelijmd worden (dunne lijm), dan is misschien een laagje voegvuller erover.

  Maar misschien hebben anderen een betere oplossing.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu